Testenine z beluši, panceto in mocarelo

Foto: Žurnal24 Vegetarijanci lahko namesto pancete jedi dodate trakove prepražene rdeče paprike
Če radi uživate v močnih okusih, brbončice razvajajte s testeninami z beluši, panceto, mocarelo in češnjevim paradižnikom.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 350 g testenin,
  • 400 g zelenih belušev,
  • 120 g mocarele,
  • 120 g češnjevega paradižnika,
  • 4 rezine pancete,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • 0,6 dl suhega belega vina,
  • sol in poper,
  • strok česna.


Priprava:

  • Beluše očistite in jih narežite na približno štiri centimetre dolge koščke. V ponvi na žlici olja hrustljavo popecite panceto in jo položite na papirnate brisačke, ki bodo vpile odvečno olje. Češnjevce očistite in narežite na četrtinke, mocarelo pa odcedite in narežite na kocke.
  • Testenine skuhajte v vročem kropu in med tem pripravite omako. V ponvi na olivnem olju prepražite beluše – približno tri minute. Nato k njim primešajte strt česen, začinite s soljo in sveže mletim poprom, na hitro premešajte in zalijte z belim vinom. Pražite toliko časa, da vino izhlapi.
  • Kuhane testenine odcedite in stresite k belušem. Dodajte na koščke narezan češnjev paradižnik, mocarelo in opečeno panceto. Vse skupaj kuhajte še minuto ali dve, med kuhanjem pa ponev ves čas stresajte, da se sestavine prepojijo.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.