Potrebujete:
- 350 g testenin,
- 400 g zelenih belušev,
- 120 g mocarele,
- 120 g češnjevega paradižnika,
- 4 rezine pancete,
- 3 žlice olivnega olja,
- 0,6 dl suhega belega vina,
- sol in poper,
- strok česna.
Priprava:
- Beluše očistite in jih narežite na približno štiri centimetre dolge koščke. V ponvi na žlici olja hrustljavo popecite panceto in jo položite na papirnate brisačke, ki bodo vpile odvečno olje. Češnjevce očistite in narežite na četrtinke, mocarelo pa odcedite in narežite na kocke.
- Testenine skuhajte v vročem kropu in med tem pripravite omako. V ponvi na olivnem olju prepražite beluše – približno tri minute. Nato k njim primešajte strt česen, začinite s soljo in sveže mletim poprom, na hitro premešajte in zalijte z belim vinom. Pražite toliko časa, da vino izhlapi.
- Kuhane testenine odcedite in stresite k belušem. Dodajte na koščke narezan češnjev paradižnik, mocarelo in opečeno panceto. Vse skupaj kuhajte še minuto ali dve, med kuhanjem pa ponev ves čas stresajte, da se sestavine prepojijo.
Dober tek!