Tijana Bass snemala s Public Enemy

Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedomt Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom Foto: Žurnal24 Tijana Bass, Public Enemy, spot Face of Freedom

Your browser doesn’t support HTML5 video

Raperka Tijana Bass je v borbi proti nepravičnostim po vsem svetu združila moči s članom največje hip hop skupine na svetu Public Enemy Chuck D-jem.
Oglej si celoten članek

Tijana Bass je z legendarno rap skupino Public Enemy ustvarila skladbo z naslovom Face of Freedom, v kateri je združila prepoznavno glasbo Balkana, t.i. trubače z rapom, ter posledično Balkan z Ameriko. Rodil se je nov zvok, nova zvrst glasbe, ki jo je Tijana poimenovala Etno-Hiphop.

Spot za skladbo so posneli na lokacijah v Beogradu in Zagrebu, ekipa pa je ponosna, da je uspela zajeti tudi demonstracije pod nazivom ''War on Kleptocracy'' iz Toronta ter Londona, ki so v borbi proti vladajočemu redu ognjevito kritizirale korupcijo režimske politike.

Pesmi lahko prisluhnite tu

Pesem Faceof Freedom namreč takšne proteste ne samo podpira, ampak si prizadeva tudi za ohranjanje bistvenih človekovih pravic, kot so svoboda govora ter podpora nacionalnim manjšinam po celem svetu. Ena izmed ključnih inspiracij za pesem Face of Freedom je bila lanska deportacija Romov iz Francije. Tijana je v borbi proti omenjenim diskriminacijam ter nepravičnostim po celem svetu moči združila s svojim dolgoletnim mentorjem, zloglasnim članom največje hip hop skupine na svetu Public Enemy Chuck D-jem.

"Pesem Face of Freedom ali v prevodu Obraz Svobode, je resnično pesem za vsakogar. Menim, da lahko vsak človek najde delček sebe v besedilu pesmi. Vsi smo vsaj enkrat v življenju občutili zatiranje, neodobravanje, nepravičnost, laži ter manipulacijo, tako s strani režima kot tudi v zasebnem življenju. Tudi žanrovsko sem prepričana, da smo zajeli generacije od najmlajših do najstarejših, saj sem videla tudi ljudi, ki ne poslušajo rap glasbe kako plešejo ob ritmih Face of Freedom, od policajev in najstnikov na setu spota pa vse do babic in najmlajših otrok. Etno glasba je nepogrešljiva začimba, ki jo vsak prepozna, je ritem, ki te premakne tudi ko se počutiš najbolj izgubljeno! Prav zato mnogi napovedujejo da se je s pesmijo rodil tudi novi žanr v glasbi pod imenom Etno-HipHop, saj ga v tako eksotični obliki,na teh prostorih pa tudi širše po svetu še ni bilo. Public Enemy, ki so znani po svojih trdih ter politično obarvanih rap rimah skupaj s trubači z juga Srbije ter z mojo malenkostjo ni ravno nekaj vsakdanjega. Upam tudi, da smo porušili jezikovne bariere, v skladbi se namreč zamenja kar osem različnih svetovnih jezikov,“ je povedala Tijana. Iz pesmi je nastal tudi humanitarni projekt Face of Freedom, ki si prizadeva za enotnost, pravico in svobodo govora ljudi po vsem svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.