Tilen pokojnemu očetu prižiga cigarete

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Tilen Deško iz šova Gostilne išče šefa ima še vedno odnos s svojim pokojnim očetom.
Oglej si celoten članek

Tekmovalec Tilen Deško iz šova Gostilne išče šefa je v mladosti izgubil očeta. Star je bil 12 let, ko mu je oče umrl v prometni nesreči. Njegova smrt ga je zelo zaznamovala.

"Ko sem bil mlad, me je zelo zaznamovalo, da sem odraščal brez očeta. Ni enako, če odraščaš brez enega starša. Pogrešal sem ga, da bi mi kaj povedal, svetoval in podobno. Starši v življenju veliko pomenijo. Pogrešal sem očeta, čeprav imam veliko prijateljev in družino," je Tilen zaupal o svoji izgubi.

Ker je bil še majhen, ga je vzgajal njegov brat. "Moj brat je bil nekako moj oče, on me je vpeljeval v življenje. Imel je drugačen način vzgoje kot moja mama, kdaj pa kdaj me je upravičeno nalomil, padale so vzgojne. Če ne bi bilo brata, bi me pa zagotovo nalomil oče," se spominja otroštva.

Z očetom, ki ga je izgubil pred 20 leti, pa ima še vedno odnos. "Ne strinjam se z izjavo tistih, ki pravijo, da če človek ne hodi na grob svojih pokojnih, jih ne spoštuje. Človeka se spomniš ne glede na to, ali je v grobu. Sam pridem k očetu na grob, prižgem cigareto, ki jo skadi z mano, in se z njim pogovarjam. Dam iz sebe stvari, ljudje pa me malo čudno gledajo. Mislim, da to ni nič slabega," pravi o svojem običaju, ki ga namerava ohraniti še naprej. "Kadarkoli bom občutil stisko, se mu bom izpovedal. Mislim, da sliši vse, kar mu govorim."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.