Tina Maze vstopila v klub 30

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Po koncu izjemno uspešne sezone je Tina Maze zaokrožila še življenjski jubilej. Na današnji dan pred 30 leti se je v porodnišnici v Slovenj Gradcu rodila mami Sonji in očetu Ferdu.
Oglej si celoten članek

Najboljša alpska smučarka minule zime si je po uspehu kariere z življenjskim sopotnikom in trenerjem Andreo Massijem privoščila oddih na Maldivih. Po vrnitvi z oddiha pa se je Tina že lotila priprav na novo, olimpijsko, sezono. Šampionko že ta mesec čakajo testiranja opreme, ker jim tega ni uspelo narediti na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju. Njeni cilji za novo sezono so več kot jasni, nadaljevati s popolnostjo in prepričljivimi predstavami na snegu. Sodeč po rekordnih predstavah v minuli sezoni, ko mesta vodilne smučarke v ženski karavani ni izpustila od uvodne tekme naprej, bi prihodnje leto lahko postala druga Slovenka, ki je v individualnem športu posegla po zlatu. Kot prvi je to lani v Londonu uspelo judoistki Urški Žolnir.

V novo sezono bo novopečena tridesetletnica vstopila s spremenjeno zasedbo šampionske samostojne ekipe Team to aMaze. Pred sezono, v kateri bo glavno tekmovanje na olimpijskih igrah v ruskem Sočiju, je njeno ekipo zapustil italijanski trener Livio Magoni. Andrea Massi se je že sestal z možnim naslednikom, imena novega trenerja sicer Massi ne Mazejeva še nista razkrila. Prav tako še ni jasno, ali bo v novi sezoni z ekipo sodelovala fizioterapevtka Nežka Poljanšek.

Črnjanka je v lanski sezoni začrtala nove smernice v svetu alpskega smučanja, blestela pa je tudi na svetovnem prvenstvu, kjer je zbirko odličij obogatila z naslovom svetovne prvakinje v superveleslalomu in še srebrnima kolajnama v veleslalomu in superkombinaciji. V sezoni presežkov je slavila 11 zmag, 24 uvrstitev na zmagovalni oder in zbrala neverjetnih 2414 točk v svetovnem pokalu, s čimer je za kar 414 točk presegla prejšnji, 13 let stari, rekord avstrijskega šampiona Hermanna Maierja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.