Tinina mama: To, kar si je želela, zdaj ima

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Po včerajšnji zmagi Tine Maze v Sočiju smo govorili z njeno mamo Sonjo, ki nam je povedala, kakšen dan je za njimi in kakšna je bila Tina kot otrok.
Oglej si celoten članek

Kako ste preživeli včerajšnji dan?
Bolj delavno, ker sem bila v službi. Zjutraj smo s sodelavci malo praznovali, ko sem prišla domov, pa spet ni bila mirna hiša (smeh). Tudi novinarjev je bilo veliko, tako da smo dan zaključili v poznih urah. Danes pa spet v službo.

Ste se včeraj slišali s hčerko? Kaj vam je povedala po zmagi?
Ja, slišali sva se na kratko, tik pred podelitvijo medalj. Povedali si nisva nič posebnega, tiste kratke stvari, ki jih bolj čutiš, in za katere ne potrebuješ ravno besed. Veselje, sreča ... To, kar si je želela, zdaj ima.

Ste si, ko je bila še majhna, predstavljali, da bo tako uspešna?
Ko imaš majhnega otroka, niti približno ne razmišljaš o tem, da bo enkrat dosegal takšne rezultate. S tem smo začeli čisto iz ljubezni do športa, da nekaj počnemo, da se gibljemo. Stvari so stekle spontano in se tudi spontano nadaljevale. Tina je kazala talent, veselje do smučanja, to so bili prvi znaki, da bo to v življenju počela intenzivneje kot kaj drugega. Potem smo ji pač samo sledili. Niti približno nismo imeli kakšnih računic, saj se to po navadi ne izide.

Kdaj je pokazala, da misli resno?
Tina je kar hitro kazala, da ima talent, da zna, da ima značilnosti za dobro smučarko. Ko se je vključila v smučarski klub Črna, so se stvari začele kar hitro odvijati, tudi rezultati so kazali, da gre vse skupaj v pravo smer. Seveda s pravimi ljudmi okrog sebe.

Kakšna je bila kot deklica, je bila pridna ali ste jo morali kaj krotiti?
Ne, Tina je bila čisto normalna punca, pridna, z njo nikoli ni bilo večjih težav. Že takrat je bila za svoja leta zelo resna, kar se tiče treningov, bila je dosledna in takšna, kot je danes.

Je imela še kakšne talente, za katere ne vemo?
Talentov ima veliko, še danes, a nima časa, da bi se ukvarjala z vsemi. Zelo blizu ji je glasba, kar je lani tudi dokazala, tudi preostali športi so ji pri srcu, zelo rada pa tudi riše. Ima kar nekaj talentov, če ne bi bilo smučanje, bi bilo pa kaj drugega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.