Tinkara Fortuna (Bepop) postala uspešna podjetnica

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Pevka in voditeljica je tudi inovativna podjetnica.
Oglej si celoten članek

Tinkara Fortuna, ki jo večina pozna kot del zasedbe Bepop, je tudi uspešna podjetnica, ki je aktivna na številnih področjih. Lansko leto je tako izdala inovativno otroško knjigo FORTUNA Planet iger, ki opisuje igre na prostem. Pred kratkim je knjigo prevedla tudi v angleščino, saj se ji zdi lep spominek za turiste, ki obiščejo Slovenijo, da se na ta način spoznajo z našo kulturo ali pa za Slovence v zamejstvu, ki lahko svojim otrokom podarijo nekaj slovenskega in iz svoje mladosti.

"Knjiga govori o punčki Fortuni, ki ji je dolgčas, zato ji mamica pokaže vse igre, ki so se jih na prostem igrali v njeni mladosti, od gumitvista, zemlje krast, ristanca pa do frnikol. Gre za zgodbo in kratek opis iger, zraven pa sta priloženi tudi 2 pobarvanki in šablona za učenje pisanih črk. Knjiga je odličen način, da otroke spodbudimo k igri na prostem," pravi Tinkara, ki se igre iz svoje mladosti igra tudi s svojimi tremi hčerami, predvsem ristanc, njena najljubša pa je gumitvist.

A Tinkara se ne misli ustaviti, v načrtu ima še izdajo dveh novih otroških knjig, a jo je žal upočasnil koronavirus: "Investicija v izid knjige je velik finančni zalogaj, ki bo zaradi trenutne situacije moral še malo počakati.“ Sicer pa simpatična svetlolaska pravi, da v teh časih ne želi jamrati. "V tem trenutku sem res hvaležna, da sem sedaj že 2 leti samostojna podjetnica, ter si delo lahko organiziram sama. Tako veliko naredim še preden otroci vstanejo in sem dopoldne res lahko le učiteljica in kuharica. Najstarejša je sicer srednješolka in je že samostojna, srednja je drugi razred, najmlajša pa zadnje leto vrtca. Moram jih pohvaliti, da vse lepo sledijo navodilom in da si vsak dan naredimo tako, da se imamo lepo, z možem se usklajujeva pri organizaciji in prilagajanju najinih urnikov. Ne preostane nam druga, kot da se napumpamo s pozitivno energijo in to preguramo," še dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:18 22. November 2020.

    Pozitivna energija, pozitiven pogled na svet, BRAVO Tinkara. Ko bi le Slovenija premogla vec takih, pozitivno mislecih, bi tudi njim …

  • 18:13 22. November 2020.

    Antipatična.

  • 15:43 21. November 2020.

    Uspešna, prekurjena , skurjena in brez ličil kot strašilo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.