Tjaša Slokar: Obetajo se nam spremembe

Foto: Žurnal24 Tjaša Slokar, vodja volilnega projekta na POP TV
Tjaša Slokar, vodja volilnega projekta na POP TV, je povedala, kakšne so naloge novinarja in kako se kot urednica pripravlja na jesenske volitve.
Oglej si celoten članek

Kaj je bil razlog, da ste se v svoji karieri odločili specializirati za področje notranje politike?
Politika me je vedno zanimala. In zdi se mi pomembno, da tudi javnost izve čim več o tem, kaj politiki zares počnejo, kako se povezujejo, kako funkcionirajo neformalne mreže v politiki, ali se denar troši na transparenten način ... Politika je mnogo več, kot nam sami ponujajo v svojih piar sporočilih in na novinarskih konferencah. In še vedno se preveč pomembnih odločitev sprejema v zelo zaprtih krogih. Naloga novinarja je, da jih naredi čim bolj transparentne.

Vam glede na to, da ste urednica, ostane kaj prostega časa in kaj takrat najraje počenjate?
Pred volitvami je prostega časa izjemno malo, pa še takrat se s kolegi novinarji veliko pogovarjamo o temah, ki jih bomo odprli v soočenjih, analiziramo dogodke ipd. So pa tudi obdobja zatišja, k sreči, in takrat je tudi prostega časa dovolj. Kaj takrat najraje počnem? Se potepam s sinom, se ukvarjam s športom, družim s prijatelji, izklopim vse in sem z družino. Tam najdem mir.

Kateri izmed slovenskih politikov je za vas osebno dober politik in zakaj?
Tisti, ki svoje delo dobro opravlja.

Kaj menite: bo z jesenskimi volitvami prišlo do sprememb in kakšnih?
Spremembe v vsakem primeru bodo, saj nekaterim strankam grozi, da ne bodo prišle v parlament. Kako velike bodo spremembe, pa bodo odločili volivci.

Politiki večinoma veliko govorijo in nič ne povedo. Bo v oddaji, ki jo pripravljate, tudi tako in zakaj?
To jim piše v Opisu del in nalog: veliko govoriti in veliko obljubljati. No, mi jim bomo že postavljali prava vprašanja, ne skrbite.

Katero vprašanje politiki sovražijo in zakaj?
Zakaj niste izpolnili obljub, ki ste jih dali, recimo. Ali pa, kdo financira vašo predvolilno kampanjo.

Ali politikom lahko verjamemo?
Kakor komu.

Kaj menite o trditvi, da se s politiko v Sloveniji ukvarjajo predvsem moški?
Še vedno se pretežno moški. Vendar je k sreči pogumnih in sposobnih žensk, ki se spustijo v politiko, vedno več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.