To 27 let po žalostni diagnozi pravi Michael J. Fox

Foto: Profimedia
Ko je izvedel kakšno bolezen ima, se je tolažil z alkoholom.
Oglej si celoten članek

Igralec Michael J. Fox je za Parkinsonovo boleznijo zbolel leta 1991. Ko je izvedel za svojo diagnozo, se je tolažil z alkoholom, a si na srečo kmalu poiskal pomoč. Javnost je o svojem zdravstvenem stanju obvestil šele leta 1998. 

"Ko sem o bolezni javno spregovoril, sem spoznal, da ti bolezen prinaša dva izziva – spopasti se moraš s svojim zdravstvenim stanjem, a tudi s percepcijo drugih o tej bolezni. Začutil sem, kako so ljudje v mojih očeh videli svoj strah. Povedal sem jim, da sem v redu in res sem bil v redu. Čez čas je razlika med mojim počutjem in strahom, ki so ga izžarevali drugi, postala prav smešna," je nedavno povedal 56-letni igralec.

Čeprav je zaradi bolezni veliko pretrpel, pa Fox poudarja, da se je iz nje rodilo tudi nekaj pozitivnega – njegova fundacija, ki pomaga obolelim za Parkinsonovo boleznijo in njihovim družinam. "Zgodila se je smešna stvar. Z mano so stike navezali zdravniki, ljudje s Parkinsonovo boleznijo in takoj sem se počutil bolje, ker sem spoznal, da obstajajo ljudje, ki razumejo, kaj prestajam."

Fox pravi, da resnica o tej bolezni ni tako tragična, kot mnogi menijo. "Resnica je, da se svojim simptomom mnogokrat smejim. Moji vidni simptomi so moteči, niso pa boleči. Včasih me ponoči zaradi krčev bolijo le stopala, zato imam ob postelji vedno par trdih čevljev," še pravi simpatični igralec.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:28 8. Maj 2018.

    Ni za obupat! Moja teta je stara 88 let, že več let ima Parkinsonovo bolezen, ampak kljub vsemu živi dokaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.