To je najbolj ikonična obleka vseh časov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Legendarna bela obleka, ki jo je Marilyn Monroe nosila v filmu Sedem let skomin, je bila izglasovana za najbolj ikonično obleko vseh časov.
Oglej si celoten članek

Anketo o najbolj ikoničnih oblekah vseh časov je v sklopu kampanje Ramp up the Red izvedla britanska dobrodelna organizacija BHF, ki zbira sredstva za raziskavo srčnih bolezni. Na prvi petek v februarju zato pozivajo javnost, naj se odenejo v rdeča oblačila, si ustnice namažejo z rdečo šminko ali organizirajo rdečo zabavo, vse vse z namenom spodbujanja zbiranja denarja za boj proti srčnim boleznim.

Z anketo o najbolj ikoničnih oblekah vseh časov so tako hoteli ugotoviti, kakšno vlogo ima pri tem rdeča barva. Izakazalo se je, da precej. Tik za belo obleko Marilyn Monroe, ki jo je v filmu Sedem let skomin zapeljivo razpihal kanalizacijski jašek, so se na drugo mesto namreč uvrstili Dorotejini rdeči čeveljci iz muzikala Čarovnik iz Oza skupaj z njeno modro karirasto obleko, ki ju je nosila igralka Judy Garland. Treje mesto je zasedla tesna črna oprava z rdečo šminko Olivie Newton–John v muzikalu Briljantina.

Med prvimi desetimi so se znašle še legendarne enodelne rdeče kopalke iz Obalne straže, rdeča usnjena jakna, ki jo je v videospotu Thriller nosil Michael Jackson, in rdeča večerna obleka risane junakinje Jessice Rabbit.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.