To je najboljši dan, da javite odsotnost z dela

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bi želeli ostati doma, čeprav ne kažete znakov bolezni?
Oglej si celoten članek

Študija iz leta 2016, ki jo je izvedlo podjetje za tržne raziskave Attesta, pravi, da je najslabši dan za odsotnost ponedeljek ali petek, saj se bo zdelo, da si samo želite podaljšanega vikenda. 

Najboljši čas za javljanje odsotnosti je po njihovem mnenju torek ob 6:38. Če želite, da je vse videti legitimno, vstanite zgodaj. 24sata piše, da ne pretiravajte z nepotrebnim kašljanjem. Želodčne težave so prav tako najslabši možni izgovor. Rahlo tresenje v glasu je dovolj, da izrazite svoje nelagodje, ne da bi morali poudarjati simptome gripe ali prehlada.

Dodatni nasvet je, da tega nikakor ne objavljate na socialnih omrežij, četudi imate zaseben profil. Vedno je možnost, da nekdo javi šefu. Zato tudi ne komentirajte ali všečkajte drugih objav.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.