To pico lahko brez slabe vesti pojeste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nizkokalorično. Ste se odpovedali ogljikovim hidratov, a bi si kljub temu radi privoščili kos pice? To je recept za vas!
Oglej si celoten članek

Gre za pico brez testa ...

Potrebujete:
- srednje velik jajčevec
- štiri paradižnike
- paradižnikovo mezgo
- 100 gramov nastrganega sira gauda
- 100 gramov na rezine narezane mocarele
- 2 čajni žlici olivnega olja
- 1 jedilno žlico soli, origana, posušene bazilike in majarona

Priprava:
1. Jajčevec razrežite na enako debele kolobarje (približno 8 kosov). Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Kolobarje posolite in na papirnati brisački pustite stati 30 minut.
3. Odvečno sol s papirnato brisačo odstranite s kolobarjev, ki jih nato dobro naoljite (na obeh straneh).
4. Po kolobarjih posujte nekaj majarona in za 20 minut postavite v pečico.
5. Kolobarje vzemite iz pečice in jih premažite z mezgo, nato nanje položite koščke svežega paradižnika (dodate lahko tudi gobice, salame …) in sir ter dodajte baziliko in origano.
6. Pekač položite nazaj v pečico in počakajte, da se sir stopi.

Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.