To se zgodi, če ne pijete kave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
To se zgodi, če iz svojega vsakdana črtate priljubljeni črni napitek.
Oglej si celoten članek

Številne raziskave so pokazale, da je pitje kave zdravo in da se med ljubitelji kave pojavlja odvisnost. Ko se pravi kavoljubci odločijo zmanjšati vnos kofeina, se pojavi utrujenost in razdražljivost, večini pa se ob pomanjkanju kave pojavijo hudi glavoboli.

Za glavobole je kriv kofein, od katerega postanemo tudi odvisni. Ta se namreč veže na receptorje v možganih, ki vplivajo na našo umirjenost, poroča portal Food and Wine.

Če iz svojega jedilnika iz danes na jutri brišemo kavo, možgani doživijo šok in povečajo proizvodnjo adenozina. Posledično se počutimo zelo utrujene, pojavljajo pa se tudi hudi glavoboli.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.