To se zgodi, če pojeste veliko lubenice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prihaja sezona lubenic, ste vedeli, kako ta sadež vpliva na vaše telo?
Oglej si celoten članek

Lubenica je v poletnih mesecih pravi balzam za telo. Ne le, da je slastna, da vas osveži in pogasi žejo, v sebi ima tudi veliko vitamina C in A, ki pomagata v borbi proti staranju, pozitivne učinke pa ima celo na spolno slo!

Okrepi imunski sistem

Vitamini in minerali pozitivno vplivajo na imunski sistem, poskrbijo pa tudi za lepši videz kože in las. Vitamin C koža ščiti pred pretirano izsušitvijo in poskrbi, da ostane mladostna, vitamin A pa skrbi za zdravje vaših las in jim daje sijaj. 

Pozitivno vpliva na delovanje ledvic

Lubenica je bogata z vodo in minerali, ki delujejo kot naravni antioksidanti. Velike količine zaužite tekočine pomagajo organizmu, da se očisti toksinov. Lubenica je tako idealen sadež, ki telo očisti nepotrebnih in strupenih snovi. 

Pomaga pri izgubi kilogramov

100 gramov lubenice vsebuje le 30 kalorij, poleg tega je polna vlaknin, sestavlja pa jo kar 92 odstotkov vode. Hitro pogasi željo po sladkem, hkrati pa ublaži bolečino v mišicah po vadbi. Ker je bogata z aminokislinami, skrbi tudi za dobro prekrvavitev.

Zdravo srce in um

Kot rečeno lubenica vsebuje aminokisline, ki so potrebne tudi za proizvodnjo dušikovega oksida, ki igra važno vlogo pri normalnem delovanju srca. Poleg tega znižuje tudi raven holesterola v krvi in vsebuje vitamin B6, ki ugodno vpliva na male sive celice. 

Povečana spolna sla

Lubenica vsebuje aminokislino citrulin, ki deluje podobno kot viagra. Ravno tako namreč sprosti krvne žile in to tako pri moških kot pri ženskah. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.