To se zgodi ženskam po seksu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ste že kdaj doživele postseksualni blues, ki ga označujejo anksioznost, razdražljivost, občutek melanholije in depresija?
Oglej si celoten članek

Izsledki študij, izvedenih na področju seksualnosti, so pokazali, da skoraj polovica žensk občuti simptome postkoitalne disforije, kot je strokovno poimenovano stanje, ki ga občutimo po seksualnem odnosu. Slednji lahko trajajo od pet minut do kar dveh ur. 

Presenetljivi izsledki znanstvenih študij

Kar 46 odstotkov univerzitetnih študentk, zajetih v nedavni raziskavi, ki je bila v tem tednu objavljena v Journal of Sexual Medicine, je namreč poročalo o tem, da so v svojem življenju po seksualnem odnosu vsaj enkrat doživele simptome anksioznosti, razdražljivosti, občutke melanholije in depresije. Tudi v avstralski študiji, izvedeni na omenjenem področju in leta 2011 objavljeni v priznani strokovni reviji International Journal od Sexual Health, je kar tretjina žensk potrdila, da so po zadovoljujočem seksu občutile znake depresije. Strokovnjaki predvidevajo, da se tovrstno stanje pojavi zaradi hormonskih sprememb, do katerih pride po samem orgazmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.