To so skrite nevarnosti toaletnega papirja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
To so štiri skrite nevarnosti toaletnega papirja, na katere verjetno niti pomislili niste.
Oglej si celoten članek

Oznaka: Ultra močan
Skrivna sestavna: Formaldehid 
Formaldehid v toaletnem papirju ne povzroča le kroničnih vnetij vagine, temveč je tudi rakotvoren. 

Oznaka: Z losjonom
Skrivna sestavina: mineralna olja na bazi petroleja

O skritih pasteh toaletnega papirja prežetega z losjonom ni veliko podatkov, a uporabniki toaletnega papirja, ki vsebuje aloe vero ali vitamin E, pogosto tožijo o pekočem občutku po uporabi.

Oznaka: Reciklirani
Skrivna sestavina: BPA – bisfenol A 

Bisfenol A je kemijska spojina, ki lahko negativno vpliva na zdravje ploda, dojenčkov in majhnih otrok. Ta spojina je povezana z boleznimi srca, sladkorno boleznijo, težavami s ščitnico, reproduktivnimi težavami, hiperaktivnostjo in rakom. Dobra novica pa je, da je v toaletnem papirju zanemarljiva vrednost bisfenola A.

Oznaka: PCF ali ECF
Skrivna sestavina: Derivati belila

Te oznaki nam povesta, katero vrsto belila uporabijo med proizvodnjo toaletnega papirja. Primernejša je PFC, saj je pokazatelj, da je papir recikliran.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.