Toliko bo stala Ema 2017

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gledalci so bili navdušeni nad scenografijo letošnje Eme. Opazili so jo celo v tujini, saj je mnogo tviterašev, ki so šov spremljali izven naših meja, pohvalilo trud RTVS. Koliko je stala scena in kako dolgo so potekale priprave?
Oglej si celoten članek

"Predviden direktni strošek za scenografijo za oba projekta -Emo in Dneve slovenske zabavne glasbe - ki obsegata skupaj šest prireditev, znaša 80.000 evrov z DDV, in vključuje dvojno postavljanje scene, material, izdelavo in dvojno podiranje scenografije ter vmesno skladiščenje. Se pravi, da bo aprila, ko bodo na sporedu koncerti in festivali v okviru DSZG, fizična scenografija skoraj enaka, prav tako imamo v načrtu, da ogrodje in najzahtevnejše elemente porabimo še v prihodnje za velike projekte,“ so za naš portal razložili na RTVS.

Priprave za scenografijo so potekale med septembrom in novembrom 2016, z izdelavo pa so pričeli novembra 2016 in končali v tednu pred postavitvijo. "Takšen je bil tudi plan, da se je scenografija dokončno sestavila na lokaciji prireditve, saj tako nismo imeli dodatnih stroškov s skladiščenjem. Za idejo in izdelavo načrtov je bila zadolžena scenografka RTV Slovenija Greta Godnič, ki ji je pri delu pomagal mojster osvetljave Črt Birsa. Izdelava scenografije je v večji meri potekala znotraj naše hiše in z našimi sodelavci, pri postavitvi pa smo si zaradi obsežnosti projekta pomagali s podizvajalci.“

Finale razprodano

Ema letos poteka na Gospodarskem razstavišču, zato je bilo za prireditev možno kupiti vstopnice. Finale, ki poteka v petek, je že razprodano, koliko so z vstopnicami zaslužili, pa še ni znano. "Končnega izračuna še nimamo. Vstopnice so se prodajale v različnih paketih z različno vrednostjo. Nazadnje je bila cena za polfinale 7 evrov in 22 evrov za finale EME, od te vrednosti pa je treba odbiti prispevek za SAZAS, davek in stroške tiskanja ter distribucije vstopnic. Za vsako prireditev smo prodali približno 500 vstopnic."

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:58 22. Februar 2017.

    to sranje bi morali popustiti saj to ni več glasba samo afnanje , inpederisanje nič drugega !

  • 13:41 22. Februar 2017.

    Žurnal24 sploh ni slabo zasnovan portal. Problem ima v tem, da prevečkrat zavaja s pompoznimi naslovi in samega sebe postavlja …

  • 08:45 22. Februar 2017.

    Zadnji stavek tvojega komentarja povzame vse bistvo Žurnala kot medija

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.