Toliko računajo znani Slovenci, če pridejo na vaš rojstni dan!

Foto: Agencija Ekskluzivno
Foto: Agencija Ekskluzivno
Presenečeni?
Oglej si celoten članek

Jasna Kuljaj, voditeljica

"Večinoma se ukvarjam z vodenjem javnih prireditev, se je pa že zgodilo, da sem povezovala tudi kakšnega abrahama ali presenetila kakšnega slavljenca. Tovrstnih zasebnih zabav je nekoliko manj, tega ne delam veliko, bolj po liniji poznanstva. In ker je to običajno po liniji poznanstva, cena variira. Bolj kot osebo, ki me prosi, da naredim nastop poznam, nižja je cena. Tako pač je. V Sloveniji se vsi poznamo in eden drugemu pač delamo usluge. No, za eno takšno zasebno presenečenje ti vseeno pa gre dan in potrebne so tudi priprave, saj je vsaka situacija specifična. Na praznovanjih si večinoma želijo, da koga presenetim oblečena v Heleno Blagne. Prava Helena Blagne namreč nikoli ne bi skočila iz torte, no, jaz pa sem že kdaj (smeh). Ampak kot rečeno, tega je bolj malo, saj to ni moj primaren posel, saj kot rečeno, raje povezujem prireditve, ki jih potem kvečjemu popestrim z imitacijo. Cena za vodenje prireditve ni skrivnost, vrti se od 500 evrov do 1.000 evrov, odvisno ali gre za krajšo ali celodnevno prireditev, odvisno tudi ali gre za manjše ali večje podjetje oz. društvo, občino. Vsekakor pa vsak tak nastop ali prireditev zahteva kar nekaj priprav, sestankovanj, ni ravno da prideš, narediš in greš, kot se to vidi od daleč. Ampak jaz to rada počnem in ni mi težko se dobiti z naročnikom ali slavljencem tudi desetkrat, samo da na koncu vse izpade tako, kot si vsi želimo," je povedala Jasna, ki nekajkrat letno povezuje tudi dobrodelne prireditve, za katere se kot voditeljica v celoti odreče honorarju kot tudi potnim stroškom.

Foto: Planet TV bar_2018, jasna kuljaj

Jože Potrebuješ, skupina Čuki

"Težko rečem, o cenah je težko govoriti. Ali gre za nastop, ki traja  pol ure ali celo noč, včasih pa sta dovolj že dve pravi pesmi, odvisno od vsakega posameznika. Zelo nehvaležno je zato govoriti, ampak na palec je to  nekje od 2500 do 4000 evrov. Kar veliko igramo na takšnih zabavah, se pa o željah in ceni pogovorim z vsakim naročnikom posebej, da vidim, zakaj gre. Ravno ta teden nas je nekdo povabil v Švico na poroko in čeprav je to samo za eno uro nastopa, gre nam za to cel konec tedna plus potni stroški itd. Recimo nekje do 5000. Tudi porok je nekaj in tudi za poroke se vedno dobim s parom, da začutim, ali smo Čuki pravi za igranje na njuni poroki, saj je poroka zelo specifična stvar. V večini so to krasni dogodki, ki si jih vsi zapomnimo za celo življenje. Z mnogimi postanemo tudi prijatelji. Smo pa nekoč igrali na poroki, ko so nevesto ugrabili ob pol enajstih zvečer in jo vrnili ob štirih zjutraj, potem pa naj glasba rešuje situacijo," je iskren Potrebuješ. 

Foto: Mediaspeed Jože Potrebuješ

O zneskih niso želeli govoriti pevci Kataya, Werner in Neisha, igralka Tanja Ribič pa je odgovorila, da se s tovrstnimi nastopi ne ukvarja. 

Natalija Verboten, pevka

Natalijin soprog Bojan pravi, da pevka poje tudi kot presenečenje na rojstnodnevnih zabavah, povpraševanje pa je odvisno tudi od letnega časa. Za samostojen nastop računa 1500 evrov, za nastop s skupino pa 3000 evrov neto. 

Foto: mediaspeed Natalija Verboten

Nuša Derenda, pevka

"O honorarjih je res težko govorit, ne moremo se primerjati s Hrvati ali Balkanom. Tudi nekateri naši  imajo take cene, a se je treba prilagodit. Razlika je, ali pridem sama ali z bandom, načeloma pa mi je vseeno, ali zapojem dve pesmi ali nastop traja eno uro. Vedno se dogovarjam individualno, načeloma pa je moj nastop na poroki 1000 evrov. Mislim, da si zaslužim nek nivo in neko ceno, pod katero ne grem. Moraš pa vedno najti ravnovesje in za poznane ali manjša društva, ki nimajo toliko denarja, nastopam tudi ceneje. Ker rada nastopam in gledam na daljši rok, se prilagajam, a o tem nerada govorim, to so poslovne skrivnosti," je mnenja Nuša. 

Foto: Osebni arhiv Nuša Derenda

Damjan Murko, pevec in animator

Murko za svoj običajni nastop računa okoli 800 do 1000 evrov, pri rojstnodnevnih presenečenjih pa malo manj pravi. "Velikokrat me najamejo kot presenečenje, včasih tudi samo, da voščim slavljencu na domu in prinesem rožice. Tak obisk računam okrog 500 evrov, potni stroški so všteti. Seveda pa je razlika, če je zraven še ozvočenje in/ ali band. Pogosto me prijatelji slavljenca najamejo, da skupaj kaj ušpičimo in slavljencu opolnoči nepripravljenemu voščimo na domu," pravi Murko. 

damjan murko

Rebeka Dremelj, pevka in voditeljica

Kar takoj pa znesek izstreli Rebeka Dremelj: "Okoli 1000 evrov za dvakrat po 45 minut, odvisno tudi od dolžine in, ali gre za solo nastop kot presenečenje ali nastop z bendom, ki seveda stane več. Nekaj je takšnih nastopov, bi si jih želela več, a se glasbi nisem posvetila že eno leto. Zadovoljna sem, a mi trenutno glasba ni vir prvi vir dohodka, temveč je to skupek vsega: parfumi, bloganje in influencerstvo."

Foto: Instagram Rebeka Dremelj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 14:03 7. Maj 2019.

    Čak čak mal.. a rebeko sploh še kdo najame.. ??

  • 11:44 6. Maj 2019.

    Kar takoj pa znesek izstreli Rebeka Dremelj: "Okoli 1000 evrov za dvakrat po 45 minut, odvisno je tudi od dolžine....Rebeka …

  • 09:36 5. Maj 2019.

    Zdravko Čolič 100.000 po konceru! Za 500-1000 pojem doma na BALKONU za sosede!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.