Tortice na palčki s pisanimi perlicami

Foto: manca Borko
Foto: manca Borko
Do nedavnega smo torte rezali na kose, dokler se ni nekdo spomnil, da bi jih pomanjšal, oblil s čokolado in nataknil na palčko.
Oglej si celoten članek

Morda tortice na palčkah ne bodo tako lepe kot tiste, ki jih lahko kupite tudi pri nas, vendar se bodo pri njihovi pripravi zagotovo zabavali tudi otroci. Uporabite lahko tudi drobtine kakšnega drugega biskvita ali navadnih piškotov. V božičnem času lahko temen obliv zamenja preliv iz bele čokolade, tudi v naših trgovinah pa ponujajo božično obarvane okraske za pecivo. Iz tega testa lahko z modelčki za piškote izrežete zvezde, jih nataknete na palčke in prelijete s čokolado, nato pa le iz ostankov napravite kroglice. V tem primeru boste potrebovali manj čokolade za sprijemanje.

Za testo potrebujete:

  • 250 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 4 jajca
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 180 g bele moke


Za kroglice potrebujete:

  • 200 g temne čokolade
  • 2 zavitka čokoladnega preliva
  • perlice za torto za okrasitev
  • palčke (dobite jih lahko v trgovinah z umetniškimi materiali, uporabite lahko tudi lesene palčke za ražnjiče)

Priprava:

  • V kozici na res majhnem ognju v stopljenem maslu stopite 200 gramov nasekljane čokolade.
  • V posodi z metlico na roke stepite jajca s soljo ter primešajte obe vrsti sladkorja.
  • Namastite dobrih 20 krat 30 centimetrov velik pekač, dno obložite s papirjem za peko in pečico segrejte na 175 stopinj Celzija.
  • Zmešajte jajčno in čokoladno mešanico ter jima počasi primešajte še moko.
  • Testo zlijte v pekač in pecite 35 minut oziroma tako dolgo, da iz sredine testa potegnete čist zobotrebec. Pečeno ohladite na rešetki.
  • Testo zdrobite v velike drobtine. Čokolado za kroglice stopite nad vodno kopeljo in jo primešajte čokoladnim drobtinam.
  • Oblikujte kroglice in jih postavite za vsaj dve uri v hladilnik. Hladne nabodite na palčke, pomočite v čokoladni preliv in jih posujte s perlicami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.