Toše Proeski umrl v avtomobilski nesreči

Foto: Žurnal24 tose-proeski-2-epa Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Makedonski pevec Toše Proeski se je na Hrvaškem smrtno ponesrečil. Priljubljeni 26-letnik je bil na mestu mrtev.
Oglej si celoten članek

Po prvih predvidevanjih naj bi voznik 26-letnega pevca zaspal za volanom in posledično z veliko hitrostjo trčil v tovornjak, nato pa ga je odbilo v zaščitno ograjo. Prometna nesreča se je zgodila na avtocesti blizu Nove Gradiške danes okoli 6.20 zjutraj. Tragično novico o smrti po vsej nekdanji Jugoslaviji popularnega zvezdnika je že potrdila tudi njegova menedžerka.

Proeski je bil na sovoznikovem sedežu volkswagen touarega, ko je avtomobil, ki je očitno vozil z neprilagojeno hitrostjo in premajhno varnostno razdaljo, z vso silo udaril v zadnji del kamiona, pri čemer se je desna, sovoznikova stran, kjer je sedel Toše, zabila pod prikolico. Touareg se je nato zavrtel po vozišču in silovito trčil v kovinsko ograjo, ki je ločevala dva pasova avtoceste. Desna sprednja stran vozila je popolnoma uničena, medtem ko so se avtomobilski deli, odbijač, tablica, šasija ter deli plastike in stekla razleteli več sto metrov naokrog.

Vozilo, v katerem je umrl slavni pevec. © 24sata.hr

 
 
 

Tudi Slovenija žaluje

"Toše se smrti ni zavedal. Bil je na sovoznikovem sedežu in ko se je avto zabil pod prikolico tovornjaka, je bil na mestu mrtev. Morali smo rezati pločevino, da smo prišli do njegovega telesa, ki je brez življenja ležalo stisnjeno v avtomobil. Glava je bila krvava in polna globokih ran, obraz pa popolnoma neprepoznaven. Nisem videl, da bi se odprle zračne blazine," je za hrvaški 24sata povedal pretreseni gasilec, ki se je prvi prebil do Tošetovega trupla in ga prekril s črno plastiko.

Voznik kamiona, še vedno pretreseni 49-letni Beograjčan Slaviša Kuzmanović , pripoveduje: "Še vedno je bilo temno, a ni bilo megle. Nenadoma sem za seboj zagledal svetle luči, le sekundo za tem pa začutil močan udarec in zaslišal lom stekla in pločevine. Videl sem, kako se je vozilo po tem zavrtelo po cesti. Takoj sem ustavil in stekel k zmaličenemu avtu." Kuzmanović je nato iz vozila slišal obupane ženske klice na pomoč: "Premaknite pločevino, izvlecite Tošeta, izvlecite Tošeta!" Tovornjakar še trdi, da je bil udarec v prikolico tako silovit, da bi tudi sam zletel s ceste, če ne bi bil natovorjen s 25 tonami gradbenega materiala. Hitrost naj bi bila po njegovi oceni višja od 180 kilometrov na uro, predvideva pa, da je voznik touarega zaspal za volanom.

Težko poškodovanega voznika in le lažje ranjeno, a pretreseno sopotnico, ki je bila na zadnjem sedežu, so odpeljali v novogradiško bolnišnico. Po poročanju 24sata sta to Tošetova menedžerka, 49-letna Ljiljana Petrović , in pevčev voznik, 32-letni Georgij Georgijevski iz Skopja, ki pa naj bi bil že izven življenjske nevarnosti. Policijska preiskava je v teku.

V Makedoniji dan žalovanja
Medtem se je makedonska vlada odločila sredo, 17. oktobra, razglasiti za dan žalovanja. Prezgodaj umrlega pevca že objokuje vsa država – prekinili so pouk v šolah in razprave v skupščini. Na glavni trg v Skopju so pohiteli številni žalujoči, ki so v spomin na Tošeta prižigali sveče in polagali rože. Premier Nikola Guruevski je prosil ministrstvi za notranje in zunanje zadeve, naj naredijo vse, da razjasnijo okoliščine nesreče. Makedonska vlada se je ponudila tudi, da organizira pogreb, premier pa je Tošetovi družini in prijateljem izrekel sožalje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.