Travolta: Težko je biti ženska

Foto: Žurnal24 Travolta v vlogi ženske.
John Travolta se je v filmu Lak za lase preizkusil v vlogi ženske. Poleg visokih petk je, kot pravi, imel največ težav z nekavalirskim obnašanjem moških.
Oglej si celoten članek
John Travolta je ena od številnih zvezd, ki so zaigrale v novi različici glasbenega filma Lak za lase (Hairspray), ki temelji na leta 1988 posneti klasiki Johna Waltersa in broadwayskem muzikalu. Tudi ta film se drži vsaj dveh pravil, ki so jih postavili njegovi predhodniki: vlogo Tracy Turnblad je vedno dobil neznani talent, se pravi novinka, in vlogo Edne Turnblad je vedno odigral moški. Tokrat je ta čast pripadla Johnu Travolti, ki ima z glasbenimi muzikali veliko izkušenj (Briljantina, Vročica sobotne noči).
"John je največji zvezda glasbenih filmov svoje generacije. Kljub temu je bil do projekta zadržan, saj ga je vrnitev v žanr, s katerim je zaslovel, skrbela. Ves čas mi je govoril, da bo v muzikalu nastopil le, če bo ta nekaj posebnega. Na koncu smo mu le dopovedali, da bo John Travolta v vlogi Edne Turnbland zagotovo nekaj posebnega," je povedal producent filma Neil Meron . In ni se zlagal! Bilo je mučno

Travolta se vloge Edne zelo rad spominja, kljub temu pa ima do svojih umetnih oblin mešane občutke. "Bilo je zabavno biti Edna, težka je bila le preobrazba. Ugajal mi je pogled ljudi, ko so me videli v kostumu, ampak nošnja proteze in obleke je bila zares mučna. Bilo mi je neudobno in vroče. Počutil sem se, kot bi nosil sedem slojev neudobnih oblačil. Pomislil sem, da ne želim postati ženska, če bi se počutil, kot sem se v koži Edne," je povedal simpatični temnolasec, ki si je v svoji igralski karieri prislužil že dve oskarjevski nominaciji, nazadnje za prepričljivo upodobitev filozofsko podkovanega morilca v Tarantinovem Šundu, s katero je po dolgem času spet opozoril nase. Vloga filmskega producenta, ki postane mafijec, v filmu Kdo bo koga, mu je prinesla zlati globus, Pravda za vsako ceno Steva Zailliana pa prestižno nagrado Alana J. Pakule . Za vlogo v filmu Primary Colors pa je bil spet nominiran za zlati globus.

John Travolta je bil že dvakrat nominiran za oskarja. © sourcename

 
Travolta je, preden je začel snemati film, vedel, v kaj se spušča. "Bil sem opozorjen, da je igrati žensko zelo utrujajoče. To sem izvedel od Robina Williamsa ( Mrs. Doubtfire), Martina Lawrenca ( Hiša debele mame ) in še dveh kolegov, ki so mi povedali, da je to pekel na Zemlji. Rekli so sicer tudi, da je lažje, ko je evolucija končana. Ne vem, če to res drži," pravi Travolta, ki se je v svojem novem delu lahko brez sramu med plesom stiskal k Christopherju Walkenu , ki je upodobil njegovega moža Wilburja. "Navijal sem za Chrisa, saj ima izkušnje z Broadwayjem. Ve, kaj je pomembno, zato sem si njegovega sodelovanja zelo želel. Ko je Chris spoznal, kako močno Wilbur ljubi Edno, sva z delom lahko končno začela. Tudi jaz sem se nato do njega lahko začel obnašati drugače. Bolj spogledljivo, saj mi je to energijo vračal," je izjavil Travolta, ki je med in po snemanju dobil skorajda vse, kar si je želel. Tudi nove čevlje. "Plesati v visokih petkah je bilo zelo boleče. Ekipo sem komaj prepričal, naj mi prinesejo čevlje z nižjimi petkami. Na koncu sem dobil čevlje, ki bi se jim lahko reklo plesni čevlji. Ko sem jih zagledal, sem jim zaukazal, naj jih naredijo v različnih barvah."


John in Nikki. © sourcename

 
Igralec se je za Ednin privlačni videz zelo boril. Zanimalo ga je tudi mnenje drugih, zato je posnetke s testnega snemanja pokazal znancem. "Po 15 minutah sem jih vprašal, kaj mislijo o Edni. Rekli so, da se jim zdi zabavna in simpatična. Ko sem jim povedal, da se to jaz, niso mogli verjeti. Zame je bilo zelo pomembno, da je Edna privlačna. Hotel sem, da izgleda kot Delta Burke in Liz Taylor . Film se od gledališča zelo razlikuje. Pri filmu moraš biti gledljiv. Če ne bi vztrajal, bi bila Edna videti kot hladilnik. Obleke sem jim ves čas pošiljal nazaj, tudi Ednin obraz so morali velikokrat popraviti. Razpravljali smo tudi o njenem naglasu. Želeli so newyorškega, kar sem zavrnil. Saj je vendar iz Baltimorja. Newyorški naglas bi bil preveč možat in takoj bi ga povezali z Johnom Travolto, česa nisem želel," pravi Travolta.

Po snemanju so Travolto novinarji neprestano bombardirali z istim vprašanje: "Ali nežnejši spol, sedaj, ko je bil v koži ženske, razume bolje?"  "Da in povedal vam bom, zakaj. Moški so se z mano spogledovali in me šlatali. Prepričan sem bil, da sem cipa. Nihče se ni oziral na moja čustva, saj so bili prepričani, da me ne moti, ker to nisem jaz. Pa me je. Tako se po vsej verjetnosti počutijo nosečnice. Čeprav se nihče nima pravice dotikati njihovega trebuha, to vsi počnejo," se je potožil zvezdnik, ki ima z igralko Kelly Preston dva otroka.

'Ljubezen' na prvi pogled

John in njegova filmska hči Nikki Blonsky sta bila že od vsega začetka na isti valovni dolžini. "Pridi k mamici," so bile prve besede, s katerimi je John prvič pozdravil nadarjeno 18-letnico. V tistem trenutku je celotna ekipa vedela, da sta nekaj posebnega. "Je fenomenalna, to sem začutil takoj. Je kot mlada Barbra Streisand. Od nje nisem pričakoval tako izvrstne igre, toliko znanja in samozavesti," je nad Nikki navdušen izkušeni Travolta, ki se pripravlja na snemanje filma Old dogs, ki je nadaljevanje filma  Divjaka (Wild Hogs).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.