Trend sezone: XXL

Foto: Žurnal24
Preveliko. Široki kroji so kraljevali že jeseni, zdaj pa dosegajo vrhunec sezone. Že imate kakšnega?
Oglej si celoten članek

Trend. "Prevelika (oversized) moda se vrti okrog kontrasta med voluminoznimi kosi in tankimi, oprijetimi nasprotji," modni trend XXL-kosov pojasnjuje Sanija Reja Aske, modna oblikovalka, in dodaja, da je takšen videz popolna izbira za sproščena dekleta, ki rada ohranjajo stvari preproste in racionalne.

Če še niste, je torej čas, da na plan potegnete vrečaste majice, plašče moških krojev in ohlapnejše obleke, saj so to nepogrešljivi kosi letošnje zimske sezone.

Kombinirajte z oprijetim

"XXL-kombinacije niso uspeh same po sebi," pravi Askejeva in dodaja, da se ohlapnejši modeli zgornjih delov lepo kombinirajo z oprijetimi hlačami, krilom na svinčnik ali oprijeto dolgo obleko, vse skupaj pa naj v popolno celoto zaključijo visoke pete. Kombinacija, ki vključuje le prevelike kose, lahko namreč hitro učinkuje preveč razcapano in zanemarjeno.

Trend številka 1: plašč


Ulični slog je v zadnjem času posebno pozornost v modi XXL-kosov namenil ohlapnim plaščem s spuščenimi rameni, dolgimi manšetami in številnimi našitki. Voluminoznost moških krojev na ženskih silhuetah dopolnjujejo razkošni materiali, gromozanske pletenine, tartan in križno zapenjanje, ki zgornjemu delu dopuščajo svobodo z globokim V-izrezom. "Verjamem, da je ohlapne plašče mogoče najti v večini garderobnih omar, saj so trendi dopolnitev številnih modnih slogov," še pravi Askejeva.

Tudi za moške

Na modnih brveh Londona, Pariza in Milana smo "preveliko" modo videli tudi pri moških. Preveliki plašči se bodo tako podali tudi k srajci s kravato in elegantnim hlačam, za bolj sproščen videz pa posezite po puloverjih. Glede na širok kroj izberite lahkotne materiale in enostavna pletenja, da ne bo videti, kot da ste se izgubili v tekstilu.

Pogumnejši lahko posežete tudi po širših krojih hlač, po možnosti bombažnih; izberite črne ali sive in pastelne barve.

Nakit ni potreben

Glede na to, da tovrstna moda že sama po sebi izstopa in vzbuja pozornost, nakit pri tem skorajda ni potreben, saj niti ne pride do izraza. Namesto ogrlic si tako raje nadenite kakšen večji prstan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.