Trgatev na Lentu je končana

Foto: Žurnal24 Majda Dreisiebner, Tone Zafošnik in Maja Benčina
Na Lentu se je končal letošnji sedmi Festival Stare trte.
Oglej si celoten članek

V nedeljo opoldne se je na Lentu končal letošnji sedmi Festival Stare trte, katerega vrhunec je bila trgatev modre kavčine, najstarejše trte na Lentu. Trgatev so že 21. leto zaporedoma opravili brači iz Malečnika.

Prvi grozd je že po tradiciji odrezal viničar Tone Zafošnik, prve jagode pa sta skupaj z gospodarjem in vodjo bračev pokusili tudi aktualna vinska kraljica Slovenije Maja Benčina iz Vipave in mariborska vinska kraljica Majda Dreisiebner iz Svečine pri Mariboru. Trgatev so poleg številnih obiskovalcev spremljali tudi slovenski in evropski vitezi reda, nekateri poslanci ter štirje predsedniški kandidati, Monika Piberl, Mitja Gaspari, Darko Krajnc in Zmago Jelinčič, prišla pa je tudi nekdanja županja Maribora Magda Tovornik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.