Tri maske za suho kožo

Foto: Žurnal24 Kožo nahranite s sadno masko. (Foto: Shutterstock)
Kaj imajo skupnega jajce, papaja in avokado? Iz vseh treh živil lahko pripravite hranilno masko za suho kožo.
Oglej si celoten članek

Jajčna maska
Za pripravo hranilne maske boste potrebovali rumenjak, čajno žličko mleka v prahu in pol čajne žličke medu. V posodici penasto stepite rumenjak, dodajte mleko v prahu in med. Mešajte toliko časa, da se zmes zgosti. Penasto masko nanesite na obraz in po 15 minutah sperite z mlačno vodo.

Maska iz avokada
Z vilicami pretlačite polovico olupljenega avokada in mu primešajte žličko mandljevega olja. Dlje ko boste masko pustili učinkovati, mehkejša in prožnejša bo važa koža. Tako kot vse druge tudi avokadovo masko sperite s toplo vodo. Avokado in mandljevo olje sta bogastvo vitamina E in s tem dobra izbira za nego suhe kože.

Maska iz papaje
Eksotična maska navlaži suho kožo, primerna pa je tudi za ljudi s pigmentnimi madeži. Pol skodelice pretlačene zrele papaje zmešajte z dvema žlicama medu. Nanesite na obraz in po 20 minutah sperite z mlačno vodo. Če je vaša koža zelo izsušena, na obraz nanesite še dobro vlažilno kremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.