Tri mesece po smrti: Zato princa še vedno niso pokopali

Foto: Profimedia
Zapletlo se je …
Oglej si celoten članek

Mož danske kraljice Margrethe, Henrik, je umrl sredi februarja, a njegovih posmrtnih ostankov še vedno niso pokopali. 
Po zelo čustveni žalni slovesnosti je dvor razkril prinčevo zadnjo željo - Henrik si je zaželel, da bi polovico njegovega pepela raztrosili v danskem morju, polovico pa zakopali na zasebnih vrtovih dvorca Fredensborga.

Zakaj ga še niso pokopali?

Danski časnik "Taet Paa" piše, da prinčevih posmrtnih ostankov še niso pokopali, ker kraljeva družina še ni pridobila ustreznega dovoljenja. Tako kot ostali Danci namreč tudi kraljica potrebuje dovoljenje, če želi svojca pokopati na zasebnem posestvu, in te birokratske zadeve tudi na Danskem trajajo nekaj časa. 

Kdaj in kje bodo raztrosili drugo polovico pepela, še ni znano. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.