Tri zapovedi domače pedikure

Foto: Žurnal24 Stopala potrebujejo pravilno nego.
Urejena stopala so poleti nujnost. Na srečo si lahko celovito lepotilno nego pripravite tudi sami, v zavetju vaše kopalnice.
Oglej si celoten članek

Mehka koža, gladke pete in urejeni nohti so pri nošenju sandalov obvezni, zato so poleti obiski pedikerke pogostejši, kar predstavlja tudi precejšen udarec po žepu. Varčnejši se zato lahko odločite, da si boste svoj pedikerski salon pripravili kar doma.

Babičini nasveti. Nekatere drage kozmetične izdelke za nego nohtov lahko učinkovito nadomestite s tem, kar ponuja vaša kuhinja. Porumenele nohte namažite z limoninim sokom, kožo zmehčajte z jogurtovo masko, piling pa naredite iz olivnega olja in zmletih kavnih zrn (grobost pilinga lahko z velikostjo kavnih zrn tudi prilagajate). Za veliko nižjo ceno boste dosegli enak rezultat, kot bi ga z izdelki iz drogerije.

Opremite se s pripomočki
Najbolje je, da v drogerijah poiščete set za pedikuro. Cene zanj se gibljejo od dvajset evrov dalje, najkakovostnejši pa stanejo tudi čez sto evrov. V setu boste dobili vse, kar potrebujete za odstranjevanje trde kože, obnohtne kože, poliranje nohtov in vse ostalo, česar ste ponavadi deležni pri pedikuri. Pred prvo uporabo se dobro seznanite z navodili, da ne bo šlo kaj narobe.

Pripravite si kopel
Prvi korak pri negi stopal je zmehčanje kože in nohtov s toplo kopeljo. V posodo vlijte toplo vodo in ji dodajte nekaj kopalne soli. Če imate suho kožo, so odlična izbira kremni geli za prhanje, ki kože ne izsušijo. Ni treba, da kupite posebej za pedikuro namenjen izdelek – to, kar v kopalnici že imate, bo več kot dovolj dobro. Noge namakajte približno 15 minut, medtem pa prelistajte svojo najljubšo revijo ali srkajte ledeni čaj.

Piling in nega
Zmehčana koža je zdaj pripravljena za piling in vse, kar še potrebuje – odstranjevanje suhe kože, obnohtne kožice in striženje nohtov. Bodite nežni in pazljivi. Nohte strizite ravno, pripomočke pa pred uporabo in po njej razkužite. Pedikuro zaključite z nanašanjem dobre hranljive kreme, čez katero za četrt ure obujte bombažne nogavice, da povečate učinek kreme. Zadnji korak je lakiranje nohtov, nato pa je končno čas za vaše najljubše sandale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.