Trik: Tako bo vaša slanina lepo hrustljava

Foto: Profimedia
Umešana jajca s slanino. Sanjski zajtrk, ampak kako speči slanino, da bo lepo hrustljava.
Oglej si celoten članek

Hrustljavo speči slanino v rezinah je za marsikoga znanstvena fantastika. Ali je premehka ali presuha. Obstaja pa zelo enostaven trik, s katerim bo vaša slanina popolna. 

Rezine položite v mrzlo ponev in jo počasi pecite pri srednji temperaturi, dokler se robovi ne zapečejo. Rezino obrnite maksimalno dvakrat. Ponve predhodno ne namažite z oljem, maščoba od slanine bo čisto dovolj. Rezine nato položite na papirnate brisače, ki bodo popivnale odvečno maščobo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.