Triki, da boste na fotografijah videti bolje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če menite, da ste nefotogenični, in se le zato nikoli ne nastavite fotografskemu objektivu, naslednjič preizkusite katerega od naslednjih trikov.
Oglej si celoten članek

Nikoli od spodaj

Gotovo ste že opazili, da so portreti ali samoportreti najbolj simpatični takrat, ko je fotografija narejena od spredaj in z višine obraza ali od zgoraj. Ne glede na to, ali se fotografirate sami ali pa vas fotografira kdo drug, bodite pozorni, da objektiv fotoaparata ne bo nižje od brade. Fotografije obraza, narejene od spodaj, so pogosto vse prej kot prisrčne. Če boste fotografski objektiv nastavili pravilno, bodo do izraza prišle oči.

Pazite na trebuh

Saj veste – trebuh noter, ramena in prsi ven. A pozor, med tem ne zadržite diha. Ko fotograf pripravlja aparat, vdihnite globoko, ko je na vrsti pritiskanje na sprožilec pa izdihnite, se zravnajte in nasmehnite. Če se fotografirate sede, ne pozabite skriti trebuščka – čezenj potegnite hlače in poravnajte majico.

Glava malo naprej

Fotografija bo lepša, če boste glavo pomolili rahlo naprej, tako pa se boste izognili tudi podbradku. Enak učinek boste dosegli, če boste ramena držali nazaj.

Brez mežikanja

Ali na vseh fotografijah mižite? Mežikanju in s tem neposrečenim fotografijam se boste izognili, če boste v objektiv pogledali ob pravem trenutku. Fotografa prosite, naj vas pred tem opozori, kdaj bo pritisnil na sprožilec, vi pa v tistem trenutku sproščeno poglejte v objektiv oziroma v želeno sme; pred fotografiranjem glejte v tla ali zamižite. Tako počnejo fotomodeli, zato jih le posnemajte.

Pravilno naličeni

Ko veste, da se boste fotografirali, obraz osvežite z rdečilom za lica. Tiste z ovalno obliko obraza rdečilo nanesite naravnost na ličnice. Če je vaš obraz srčaste oblike, rdečilo nanesite tik pod ličnicami proti ušesom. Tako boste optično zožali čelo in ličnice, brada bo videti manj koničasta. Podolgovat obraz boste skrajšali z rdečilom, ki ga na lica nanesete v horizontalni liniji pod ličnicami – razmažite ga vse do lasišča. Ne glede na to, kakšne oblike je vaš obraz, pa pazite, da z nanosom ne boste pretiravali, pozorni bodite tudi pri izbiri odtenka. Najbolj svež videz bo pričaralo rdečilo v nežnem odtenku breskve.

Stresite lase

Lasje z veliko volumna so na fotografijah najprivlačnejši, zato lase rahlo stresite, volumen pa dodajte še tako, da lase ob lasišču privzdignete s prsti.

Nasmeh je nujen

A ne tak prisiljen. Če se le da, bodite naravni, fotografija pa bo še lepša, če boste še čisto narahlo in skoraj neopazno poškilili in s tem zmanjšali razmik med zenicama. A seveda, nikar ne pretiravajte.

Filter

Profesionalni fotografi jih sicer ne marajo, a če fotografirate s pametnim telefonom, lahko fotografijo na hitro "polepšate" s pravo aplikacijo s filtri. Prav tako možnosti različnih filtrov ponujajo računalniški programi za obdelavo fotografij. Preizkusite jih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.