Triki, s katerimi se lahko ohladite v peklenski vročini

Foto: Profimedia
Če niste v bližini morja, jezera ali reke, se v urbani džungli ohladite s pomočjo teh trikov.
Oglej si celoten članek

Ventilator in led

V plastenke nalijte vodo in jih zamrznite, nato zamrznjene postavite pred ventilator, ki bo prostor napolnil z osvežilno sapico.

Pazite na hidracijo

Voda, voda in še enkrat voda. Sploh, ko je zunaj pasja vročina. Odrasel moški na dan rabi 3,7 lita vode, odrasla ženska pa 2,7 litra. Seveda je vnos odvisen tudi od teže, telesne aktivnosti in zunanje temperature. Poleg vode pa za hidracijo poskrbite tudi s sadjem in zelenjavo, ki vsebuje veliko vode, trenutno so to lubenice in kumare.

Naravna senca

Pred vročini se je najbolje zateči v naravno senco, pod drevesa, najboljše v bližino gozda, kjer je temperatura vedno malo bolj znosna kot v središčih mest. Najdite takšen kotiček v parku, v Sloveniji je zelenih površin ogromno tudi v mestih. Prinesite si podlogo in uživajte v senci. 

Hrana, ki vas bo ohladila

Ko je resnično vroče, se izogibajte proteinom in ogljikovim hidratom. Raje posezite po hrani, ki vsebuje veliko vode. Kot smo zapisali, so poleti ravno lubenice, kumare, bučke in melone zelo primerno živilo. Prav tako pa strokovnjaki ob poletnih večerih za ohladitev priporočajo tople juhe. 

Mestna plaža

Kadar v bližini ni naravnih kopališč, vedno paše ohladitev na bazenu. Če niste ljubitelj javnih, si lahko omislite tudi domačega, samostoječi so že veliko bolj dostopni kot so bili nekoč.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.