Triki za lep dekolte

Foto: Žurnal24 Hujšajte počasi. (Foto: Shutterstock)
Diete imajo lahko zelo neestetski učinek na dekolte. Da bi to preprečili, se pri hujšanju držite nekaj osnovnih pravil.
Oglej si celoten članek

Hitra izguba teže lahko prehiti sposobnost kože, da se prilagodi novi obliki telesa. Dekolte takrat hitro izgubi čvrstost, koža pa je uvela in nagubana. Toda brez skrbi, s pravilnim načinom hujšanja se lahko temu izognete.

  • Brez hitrih diet. Diete, s katerimi boste izgubljali več kot kilogram na teden, bodo škodile oblinam. Prehiter upad teže pomeni pojav odvečne kože, lahko tudi strij. Ne hitite, le počasi se pride do želenega cilja.
  • Brez kreme nikoli na sonce. V majici z globokim izrezom se v poletnem popoldnevu sprehajate po mestu, seveda pa ste pozabili, da bi se pred soncem ustrezno zaščitili. V svojo jutranjo rutino v toplejši polovici leta vključite nanos zaščitne kreme s čim višjim faktorjem.
  • Namesto mesa ribe. Ribe vsebujejo zdrave omega 3 maščobne kisline, ki so zelo pomembne za elastičnost kože. V mesu teh dragocenih kislin ni, zato ga v čim večji meri nadomestite z ribami.
  • Zelena in oranžna zelenjava. Ti dve vrsti zelenjave vsebujeta veliko betakarotena, ki se v telesu spremeni v vitamin A. Ta antioksidant pomaga celicam pri obnovi, zato se bo vaša koža lahko bolje in hitreje krčila skupaj z vami.
  • Ob športu beljakovine. Obvezna sestavina hujšanja je šport, obvezna sestavina tega pa beljakovine. Uživajte jih redno, saj boste z njihovo pomočjo pomagali mišicam, da se okrepijo, kar bo izboljšalo tudi videz  kože. Da, če izvajate vaje za prsne mišice, se bo to poznalo tudi na čvrstosti prsi.
  • Uživajte semena. Lanena, sončnična, bučna ... katerakoli so odlična za ohranjanje lepe in zdrave kože. Razlog tudi tu tiči v zdravih nenasičenih maščobnih kislinah, ki so pravi balzam za kožo, semena pa so bogata tudi z vitaminom E.
  • Žlička kvasa vsak dan. Pivski kvas vsebuje vitamine B-kompleksa, za katere zdaj že veste, da so pomembni za zdravo kožo sijočega videza. Kvas lahko zaužijete kar z žličko, če pa vam okus res nikakor ni všeč, ga lahko v telo vnesete tudi s kapsulami.
  • Izkoristite sojine estrogene. Soja vsebuje naravne, rastlinske estrogene, ki pripomorejo k ravnovesju hormonov in s tem tudi k zdravim in lepim prsim. V  prehrano vključite kateregakoli iz bogate izbire sojinih izdelkov: mleko, jogurt, puding, tofu ...
  • Kajenje prepovedano. Le malo stvari ima na kožo tako uničujoč učinek kot kajenje. Z vsako cigareto pripomorete k hitrejšemu staranju in zgubanemu videzu. Če že ne morete prenehati, vsaj zmanjšajte količino pokajenih cigaret in povečajte vnos vitamina C, ki s svojim antioksidacijskim učinkom vsaj malo ublaži poškodbe celic.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.