Triki za privlačne gležnje

Foto: Žurnal24 Širino in obliko gležnjev v veliki meri določajo geni. (Foto: Shutterstock)
Vsaka ženska si želi, da bi bile njene noge v poletnih sandalih s paščki videti privlačne. Z nekaj preprostimi potezami lahko poskrbite, da boste videti krasno.
Oglej si celoten članek

Preprečite otekanje
V toplejših dneh spodnji del nog in gležnji radi otečejo, še posebej, kadar dolgo sedite. Da bi poživili kroženje krvi, noge vsakodnevno izmenično prhajte s toplo in hladno vodo (zaključite vedno s hladno). Pazite tudi, da spijete dovolj vode in iz prehrane v čim večji meri izločite sol, saj ta povzroča zastajanje vode v telesu. Poskusite se čim več gibati, tudi v pisarni se večkrat sprehodite in razgibajte, kadar sedite, pa se pod mizo sezujte. V zelo vročih dneh izberite ohlapnejša oblačila in udobne čevlje.

Okrepite meča

Širino in obliko gležnjev v veliki meri določajo geni. Če vas je mati narava obdarila z močnejšimi gležnji, kakor bi si jih želeli, potem vam preostane le še to, da okrepite meča. Tako bodo vaši gležnji videti ožji, noge pa bodo dobile lepšo obliko. Lotite se hoje, teka ali kolesarjenja, telo pa seveda vedno lahko lepo oblikujete tudi v fitnesu, kjer vam bo trener lahko svetoval in vas usmeril v vaje, ki krepijo meča.

Odprti čevlji

Pri izbiri čevljev in sandalov se odločajte za takšne, ki so na nartu in okrog gležnja odprti. Za vsako ceno se izogibajte obutvi z enim ali več pasovi okrog gležnja. Ne glede na to, kako lepo so videti na polici, bodo na vaših nogah videti naravnost katastrofalno, saj bodo poudarili širino gležnja. Žal gladiatorke niso za vas, raje izberite kaj preprostejšega. Takšna obutev je primerna samo za tiste z ozkimi gležnji in lepo oblikovanimi meči. Preširok gleženj bo poudarila tudi široka kvadratna peta in kvadratna konica čevlja. Izberite elegantnejše oblike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.