Triletnica z IQ 162

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Veliki Britaniji so v združenje Mensa sprejeli triletno deklico, z inteligenčnim kvocientom 162.
Oglej si celoten članek

Triletna Alice Amos, hčerka ruskih staršev, tako spada v skupino najinteligentnejših ljudi na svetu in je ta trenutek najmlajša članica združenja nadpovprečno inteligentnih. Nemška tiskovna agencija dpa piše, da nova članica Mense govori že dva jezika, čas pa si rada krajša s prebiranjem basni starogrškega pisca Ezopa, rada pa ima tudi pravljico Zlatolaska in trije medvedi.

Skupno je v Veliki Britaniji v Menso vključenih že 18 predšolskih otrok. Tuji mediji pišejo, da je Alice med drugim pametnejša od nekdanjega francoskega voditelja Napoleona Bonaparta, ki je imel IQ 145 in avstrijskega psihologa Sigmunda Freuda, ki je imel IQ 156.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.