Tudi Božiček letos varčuje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kadar je denarja za darila bolj malo, bodite ustvarjalni.
Oglej si celoten članek

Praznični december je pred vrati, z njim pa čas obdarovanj, ko so starši velikokrat v zadregi, kaj otroku kupiti. Kadar je Božičkova denarnica precej tanjša, kot bi si želeli, pa je vse še toliko težje. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako brez slabe volje in cepetanja rešiti težavo.

Brez pojasnila ne gre

Otroku je dobro že pred prazniki razložiti, da letos tudi Miklavž, dedek Mraz in Božiček varčujejo. “Seveda pa takrat, ko ni denarja za otrokovo morda gorečo željo, ni preprosto pristopiti do otroka in ga naučiti, da se vsega ne da imeti takoj,” pravi specialistka zakonske in družinske terapije Nataša Rijavec Klobučar. “Toda morda je pogovor z otrokom o tem, da ni denarja, lažji kot scene, ki jih otroci naredijo v trgovini, ko jim ne kupimo vsega, kar si v tistem trenutku zaželijo odnesti domov,” dodaja. Če je otrokova želja po darilu res zelo močna, lahko morda tudi skupaj privarčujete denar za nakup. “Lahko se nečemu odpovemo, morda kakšnemu telefonskemu pogovoru ali kavici s prijateljico, lahko sorodnikom namignemo, kaj si otrok želi, in ti k akciji prispevajo kakšen kovanec,” predlaga terapevtka. Včasih je mogoče z nekaj organizacije in skupnimi močmi doseči marsikaj.

Uporabna darila

Izhod v sili so tudi stvari, ki bi jih otroku tako ali tako morali kupiti, a jih lahko zavijete kot darilo. “Zakaj Božiček ne more prinesti kape, rokavic in novih hlač, ki jih otrok potrebuje?” pravi Rijavec Klobučarjeva. Otroka že mesec prej navdušite nad tem, da bi imel novo bundo, pisano kapo, ki bi ga grela, ali nov šal, saj bo tako veselje ob darilu večje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.