Tudi moškim tiktaka biološka ura

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ne samo ženskam, tudi moškim bije biološka ura. Po dopolnjenem 40. letu možnosti za naraščaj drastično upadejo.
Oglej si celoten članek

Z leti težav z zanositvijo nimajo samo ženske. Različne študije so pokazale, da ima moški, ki je starejši od 40 let, veliko manj možnosti za oploditev jajčec, kot jih je imel v "rosnih" 30-ih, poleg tega pa se pri otroku pojavlja povečano tveganje za razvoj različnih bolezni. Dozdajšnje raziskave so kazale na to, da tako naravno kot umetno spočetje naleti na veliko težav.

Upad kakovosti sperme

Raziskava brazilskih strokovnjakov iz centra za reproduktivno medicino je pokazala, da imajo moški največjo možnost, da postanejo očetje, do 40. leta. Med 40. in 45. letom se je ta odstotek zmanjšal za sedem odstotkov v vsakem letu. S staranjem se moškim spremeni kakovost sperme. Zmanjšana je gibljivost spermijev, poleg tega pa je zmanjšana tudi kakovost DNK v spermi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.