Tudi najcenejši zaščitijo

Foto: Žurnal24 Kljub visokim faktorjem otrok ne izpostavljajte soncu ves dan. (Foto: Shuttersto
Otrokom namenjena zaščita pred soncem je učinkovita.
Oglej si celoten članek

Vseh 15 testiranih sredstev za zaščito pred soncem, namenjenih otrokom, je ustreznih, je pokazal VIP-test, ki sta ga izvedla Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave. Test so uspešno prestali tudi najcenejši izdelki na trgu.

Raziskava je pokazala tudi, da kljub visoki stopnji učinkovitosti zaščite pred UVA- in UVB-žarki vse navedbe na embalaži krem ne držijo. Predvsem gre za neresnične trditve o vodoodpornosti krem, zato se nanje ne zanašajte in kremo po kopanju vedno znova nanesite. Med izdelki, ki so se na testu odrezali najbolje, je eden tudi slovenski. Podrobneje lahko o raziskavi izveste na spletni strani Zps.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.