Tudi netopirji imajo svoja narečja

Foto: Žurnal24 Netopirji svoj glas uporabljajo za navigacijo in lov, čemur pravimo eholokacija.
Avstralski znanstveniki so odkrili, da tudi netopirji poznajo različna narečja, s katerimi se sporazumevajo.
Oglej si celoten članek

V raziskavo so avstralski znanstveniki vključili približno štiri tisoč glasovnih posnetkov netopirjev z vzhodne obale Novega Južnega Walesa v Avstraliji.

Za vzpostavitev identifikacijskih ključev vseh vrst netopirjev z obale so izdelali posebno programsko opremo, s katero so ugotovili, da so pri netopirjih v različnih regijah očitne razlike v njihovem oglašanju.

Vodja raziskave z raziskovalnega inštituta Forest Science Centre Brad Law je dejal, da so znanstveniki že nekaj časa menili, da imajo tudi netopirji različne narečne glasove. Čeprav so že pred časom ugotovili, da se tudi druge živali sporazumevajo v narečjih, so tokrat hipotezo dokazali prvič.

Law je dejal, da bo študija pripomogla k prizadevanjem za ohranitev netopirjev. Raziskovalci bodo tako ugotovili različne vrste netopirjev ob obali, ocenili njihovo število in jih zaščitili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.