Tudi Rudimental in Guano Apes

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Organizatorji Schengenfesta so objavili imena glavnih nastopajočih na letošnjem festivalu.
Oglej si celoten članek

“Najbolj seksi festival poletja bo tudi letos potekal na že znani lokaciji v Vinici v Beli krajini ob reki Kolpi,” napovedujejo organizatorji. Letošnja izdaja bo trajala štiri dni, dan več kot lani, od 29. julija do 1. avgusta. Možno bo tudi počitniško kampiranje od 27. julija do 3. avgusta.


Foto: Osebni arhiv Schengenfest V Slovenijo kot "headliner" v okviru svetovne turneje prvič prihaja dobitnik nagrade brit ter po izboru BBC-ja najboljši festivalski bend leta 2013 Rudimental. “Na velikem odru Schengenfesta bo pripravil nov DJ-nastop. Obiskovalci bodo lahko uživali ob njihovih uspešnicah, kot sta Waiting all night, Feel the love, Bloodstream …” napovedujejo. Nemška zasedba Guano Apes bo na Schengenfestu letos nastopila prvič. Na glavnem odru se jim bosta pridružila zasedba Asian Dub Fundation in uradna cover skupina Rammsteinov Stahlzeit, “ki na svoje koncerte privablja številne navdušence nad industrial metalom.” 

“Eden glavnih vrhuncev letošnjega Schengefesta bo trenutno eno največjih imen na Balkanu, glasbena skupina S.A.R.S., ki letos podira rekorde v številu prodanih vstopnic na koncertnih prizoriščih nekdanje Jugoslavije,” pravijo.

Novi albumi

“Od slovenskih izvajalcev je treba izpostaviti Siddharto, ki ob svoji 20. obletnici po štiriletnem zatišju pripravlja dvojni studijski album,” pravijo organizatorji. Dodajajo, da bomo lahko poslušali stare znance Schengenfesta Elvis Jackson, ki so aprila izdali svoj peti studijski album, Noctiferio, ki bo zastopala metalske barve in bo na festival prispela neposredno s turneje po Kitajski. “Izpostaviti moramo Magnifica, ki bo z 12-člansko zasedbo na odru predstavljal nove single s prihajajočega albuma Tivoli,” so dejali.

Nastopili bodo še Vlado Kreslin in Mali bogoviZablujena generacija, hrvaška hip hop zasedba ElementalEclipse Of Time, ter dolenjska rockovska skupina Rockdefect.

MTV-jev nagrajenec Gramophonedzie, ki je s svojim hitom Why Don't You leta 2010 osvajal klubske lestvice, bo na Schengenfestu prvič v Sloveniji nastopil v živo. "Gramophonedzie Live Experience briše mejo med klubsko sceno in bendom v klasični obliki. Sedemčlanska zasedba bo za obiskovalce Schengenfesta pripravila edinstveno glasbeno poslastico," opisujejo. Organizatorji tudi letos obljubljajo privlačen seznam nastopajočih na odru z elektro glasbo. 

Z novim kampom

Foto: Osebni arhiv Schengenfest “Schengenfest bo letos še bolje poskrbel za kampiranje svojih obiskovalcev. Na festivalu bo kampiranje omogočeno že od ponedeljka 27. julija, torej boste lahko v šotorišču še pred začetkom festivala,” pojasnjujejo organizatorji. V kampu boste lahko do ponedeljka, 3. avgusta  in tako uživali celih sedem dni. Kampiranje bo v obdobju festivala v kampu Katra ali kampu Kolpa za 30 odstotkov cenejše, vstop pa je mogoč z vstopnico festivala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.