Tudi vi boste jajca spravljali v posodice za led

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Jajca je potrebno zamrzniti brez lupine; lahko jih zamrznete kot celoto, lahko pa rumenjake ločite od beljakov.
Oglej si celoten članek

Zakaj bi jajca sploh zamrzovali, ste se najbrž vprašali ob tem naslovu. Morda ste se ušteli in jih nakupili preveč, kot jih utegnete porabiti, morda ste naleteli na akcijo, ki je ne gre zamuditi.

V hladilniku vam ne bodo zdržala dolgo, globoko zamrznjena pa sigurno nekaj dlje. Najbolj enostaven način zamrzovanja jajc je gotovo ta, da jih ubijete v posodice za led ali vrečkice za led.

Tudi pri ostali hrani lahko ravnate podobno; torej, ko je v akciji, je kupite nekaj več in enostavno zamrznete. Mleko je lahko zamrznjeno mesec do dva, smetana za kavo pa celo do pol leta. Zamrznete lahko tudi sir, maslo, skuto, celo jogurt, ki ga lahko “spremenite” tudi v slastne sadne sladolede. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:55 16. Maj 2015.

    Nihče me ne bo prepričal, da je to dobra in smiselna varianta. Vsaka, predelava, zmrzovanje, kuhanje ali pečenje spremeni hrani …

  • Če nisi sigurn če se ti neki splača kupt al ne pač ne kupš...itak prej al slej pride spet ista …

  • 21:07 15. Maj 2015.

    Jest mam že 600 kosov v prahu, a to šteje ? Mislm a sem In al ne ?<br /><br />jebesh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.