Tudi vi lahko kuhate z najboljšimi

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
V okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek je izšla prav posebna kuharska knjiga Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Kuhamo z najboljšimi "Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, temveč knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa osvešča o močni slovenski avtorski kuhinji," je revija Dober tek, ki Slovence z recepti razveseljuje že 20 let, zapisala o knjigi, pri kateri so sodelovala največja imena slovenske kulinarike -  Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič.

"Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj," pa je na predstavitvi knjige povedala urednica Urška Petelin in priznati je treba, da jim je uspelo.

Knjiga, ki obsega 112 strani, vsak kuhar pa je prispeval dva recepta, je opremljena s številnimi fotografijami, ki bralca korak za korakom vodijo skozi proces ustvarjanja jedi, ki jih zagotovo ne boste skuhali v nekaj minutah, boste pa z njimi navdušili vse, ki jih boste počastili s takšnimi kuharskimi kreacijami.

V knjigi boste poleg tega našli še razlago manj znanih sestavin in tudi informacijo, kje jih kupiti, ter posebne kuharske nasvete. Pri izboru receptov so bili pozorni na to, da zadovoljijo vse okuse, še zlasti pa jo bodo veseli ljubitelji rib. Bine Volčič je tako na primer prispeval recept za pečene trlje s pirejem z algami in kumaričinim oljem, popečeno kumaro in "ribjim čajem“, Bratovž pa vas bo naučil, kako narediti tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami. Za sladkosnedne pa je me drugim poskrbel tudi Štefelin, ki se v knjigi predstavlja s čokoladno tepko s sladoledom iz medenega piva.

Čeprav je postopek kuhanja razložen po korakih, vsak recept kljub temu ni primeren za začetnike. A, kako že pravijo – vaja dela mojstra.

Pa dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.