TV v ozadju moti razvoj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Televizija lahko zavira razvoj možganskih sposobnosti.
Oglej si celoten članek

Normalen razvoj otrokovih možganskih sposobnosti lahko zmoti že televizija, ki je prižgana v ozadju, saj malčka prisili v preklapljanje med različnimi dejavnostmi in ga ovira pri tem, da bi se uspešno osredotočil le na eno stvar.

Zbranost

To so odkrili raziskovalci z univerz v Pensilvaniji, Amsterdamu in Iowi. Rezultate pojasnjujejo s tem, da možgani v tem zgodnjem obdobju za razvoj nujno potrebujejo okolje, ki ga lahko spoznavajo temeljito in po korakih, ne da bi pri tem kaj motilo njihovo koncentracijo. Televizija pa s svojimi dražljaji naredi prav to, kar pri otroku prepreči, da bi razvil dobre sposobnosti za zbranost, in se v šolskem obdobju kaže v obliki motenj zbranosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.