Ublažite krvavitve

Foto: Žurnal24 Naravni hormoni v novih tabletkah občutno zmanjšajo trajanje in moč krvavitev. (
Kontracepcijske tabletke zdaj tudi kot zdravilo proti premočnim mesečnim krvavitvam.
Oglej si celoten članek
Zmanjša tudi PMS. Nova tabletka ne prispeva le h krajšim in šibkejšim krvavitvam, temveč tudi k boljšemu splošnemu počutju, saj ublaži predmenstrualni sindrom (PMS).

Kontracepcijske tabletke z naravnim hormonom estradiolom, ki posnemajo naravni ciklus, so postale uradno indicirane tudi kot ena izmed metod za ambulantno zdravljenje močnih mesečnih krvavitev. Raziskave so pokazale, da nova tabletka zmanjša izgubo menstruacijske krvi za kar 88 odstotkov. "Med močne mesečne krvavitve se štejejo vse krvavitve, ki trajajo več kot sedem dni (ne glede na moč krvavitve) ali se pojavijo prej kot 21 dni po začetku zadnje menstruacije," pojasnjuje ginekologinja Andreja Štolfa Gruntar z ljubljanskega kliničnega centra. To pogosto povzroči slabokrvnost – kljub zdravi prehrani. Tabletke qlaira se izdajajo samo na recept ginekologa in so brezplačne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.