Učenje jezika okrog 1000 evrov na teden

Foto: Shutterstock Zivljenje 27.06.13, Moskva, foto: Shutterstock
Najstniška leta so čas za prva potovanja brez staršev, jezikovne šole v tujini pa so odlična izbira za prvi tak izlet, saj gre za organizirano potovanje, na katerem je otrok vsaj nekaj časa v varstvu odraslih, obenem pa se še nekaj novega nauči.
Oglej si celoten članek

Preverili smo ponudbe jezikovnih paketov za najstnike, ki se lahko iz Slovenije odpravijo na učenje najrazličnejših jezikov po vsem svetu.

Od Anglije do Rusije in Japonske

Če so bili še pred nekaj leti jezikovni tečaji osredotočeni na Anglijo in angleščino, se lahko danes učite tudi bolj eksotičnih jezikov: kitajščine v Pekingu, ruščine v Moskvi, japonščine v Tokiu ali angleščine na Novi Zelandiji. Ponujajo jih tako jezikovne šole kot klasične turistične agencije.

Preverite, kaj vse vsebuje ponudba

Osnovne ponudbe za en teden učenja jezika v tujini (standardni tečaji zajemajo 20 ur na teden), ki vključujejo vse, kar potrebujete, se gibljejo okrog tisoč evrov. Cenejše ponudbe so večinoma ugodnejše le zato, ker vsebujejo zgolj nekaj osnovnih stvari: tečaj in nastanitev; pri nekaterih je celo nastanitev treba plačati posebej. Preden vas prepriča mamljiva cena, preverite, kaj je vključeno v ceno in kaj ne. Poleg nastanitve in hrane otrok potrebuje še denar za oglede znamenitosti, za prevoz po mestu ter seveda nekaj žepnine in zdravstveno zavarovanje za tujino. Če je destinacija oddaljena, boste veliko denarja odšteli tudi za vozovnico za letalo ali vlak do tja in nazaj. Primerjajte ponudbe in preračunajte, ali se vam bolj splača kupiti le tečaj, preostalo pa si organizirate sami, ali je ugodnejši paket.

Več dogodivščin ali več učenja?

Preden se odločite za to, da bo vaš otrok odšel na učenje tujega jezika v tujino, dobro razmislite, ali je na prvem mestu potovanje (oziroma počitnikovanje) ali učenje jezika, saj se ponudbe med seboj razlikujejo tudi po tem. V jezikovni šoli se pozanimajte, kolikšen napredek v zanju je pričakovan, na kakšni ravni zahtevnosti bo potekal pouk in koliko časa na dan bo zavzel. Vsaka kakovostna šola na koncu tečaja podeljuje certifikat, ki potrjuje opravljen tečaj in pridobljeno znanje. Pametno je tudi pobrskati po spletu in preveriti izkušnje drugih, ki so na izbranem tečaju že bili, na koncu pa izbrati ponudbo tudi glede na to, koliko samostojen in odgovoren je vaš otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.