Učijo vas tudi teka po vodi

Foto: Žurnal24 Znanstival bo potekal v Piranu in v Ljubljani. (Foto: Shutterstock)
Zabava za vse radovedneže na Znanstivalu v Ljubljani in Piranu.
Oglej si celoten članek

V tretje leto stopa prav poseben festival, ki znanstvena dognanja prikazuje na zabaven način v znanstvenih šovih. Štiridnevni brezplačni festival, ki se je začel v četrtek in gostuje po starih ulicah, mostovih in trgih Ljubljane ter Pirana, doživlja danes vrhunec s skrivnostnim spektaklom, katerega vsebine organizatorji iz Hiše eksperimentov nočejo razkriti. Za idejo: lanski spektakel je skorajda mejil na čarovnijo, saj je ponudil tek po vodi – ne da bi se tekači vanjo potopili.

Če še česa ne veste ...
"Glavna atrakcija so znanstveni šovi, ki potekajo na pol ure, izvajajo pa jih domači in tuji gostje, ki jih je skupaj 27, med njimi 12 iz ZDA, Izraela, Danske, Finske, Francije in Velike Britanije," pojasnjuje Miha Kos iz Hiše eksperimentov. "Potekale pa bodo tudi delavnice Znanstveni Krneki, na katerih bodo obiskovalci lahko iz preprostih predmetov, kot so tulci toaletnega papirja, filmske škatlice in slamice, izdelovali periskop, oboo, letečo hobotnico, bumerang in druge zanimive reči, ki jih bodo lahko odnesli domov." Med festivalom so vrata v Hišo eksperimentov, kjer potekajo delavnice, priprta, kar pomeni, da boste za vstopnino plačali polovično ceno (2 evra), za mlajše od petih let in starejše od 99 pa je vstop prost. "Festival je namenjen vsem, ki so radovedni, ki si upajo priznati, da česa še ne vedo, in ki bi se česa še radi naučili," dodaja Kos.

Videti ni nujno verjeti

Znanstveni šovi predstavljajo posamezne teme s področja znanosti na didaktičen način prek eksperimenta, obenem pa so privlačni za obiskovalce, ki jih izvajalec vključi v dogajanje. Že zanimivi naslovi povejo, kaj bo videti v šovu: tlakologija, mehurčkologija, barvologija, spominologija ali Videti je verjeti – ali je res tako? Več najdete na www.znanstival.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.