Učinkovit SOS pred poletjem

Foto: Žurnal24 Do poletja ste lahko fit. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Novost proti pomarančasti koži so tablete, ki spadajo v novo vrsto kozmetičnih pripravkov in delujejo od znotraj.
Oglej si celoten članek

Kreme proti celulitu so postale stalnica, proizvajalci pa vsako leto ponudijo nove izboljšane rešitve za rešitev trdovratne nadloge.

Aktivne molekule
Kreme proti celulitu in za preoblikovanje telesa vsebujejo aktivne molekule. Njihova naloga je, da prodrejo v telo in preprečujejo shranjevanje maščob ter spodbujajo odpravljanje maščobnih oblog. Kožo naredijo čvrstejšo in bolj gladko.

Koža mora biti prožna
Nekatere kreme delujejo le površinsko, medtem ko druge prodrejo tudi v podkožje, nam je zaupala Milena Lorger iz Kozmetike Lorger. Koža mora biti za izvajanje funkcij prožna. Če so njene vrhnje plasti trše in nenegovane, pritiskajo na krvni in limfni sistem, naravni proces delovanja kože pa se upočasni.

Proticelulitne kreme pa imajo eterična olja, ki pospešujejo te funkcije. Izbira prave kreme je zelo pomembna, saj so nekatere namenjene pospeševanju kroženja krvi, druge pa hlajenju, razloži Lorgerjeva.

1. Kreme s toplotnim delovanjem,
delujejo na trše tkivo, kjer je prekrvavitev slabša in je potrebno segrevanje, da se žile razširijo in se tako prekrvavitev izboljša.
2. Kreme, ki hladijo, delujejo pri velikem zastoju tekočine. Pri mehkem celulitu je odvajanje tekočin zelo slabo in je treba tkivo hladiti, da se skrči in izloči limfo.

Poglejte tudi galerijo!

Članek je bil objavljen v Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 2. aprila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.