Ujemanje astroloških znamenj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vas zanima, s katerim astrološkim znamenjem se vaše ujema v najvišji meri?
Oglej si celoten članek

Oven

Najbolj kompatibilen z znamenji: Lev, Strelec, Dvojčka, Vodnar

Oven je ognjeno znamenje, zato se dobro ujame s preostalima dvema ognjenima astrološkima znamenjema, Levom in Strelcem, ponavadi pa gre za uspešno ujemanje tudi z Dvojčkoma in Vodnarjem. 

Oven je sicer avanturistično, energetsko in samozavestno znamenje, drzno in pogumno. Med ne najbolj bleščeče lastnosti pa prav gotovo spadajo nepotrpežljivost, invazivnost in predrznost. 

Bik

Najbolj kompatibilen z znamenji: Rak, Devica, Kozorog, Ribi

Bik je zemeljsko znamenje, ki se dobro ujame s preostalima dvema zemeljskima znamenjema, Kozorogom in Devico, do neke mere pa tudi z vodno Ribi in Rakom.

Bik velja za vztrajno, zanesljivo in vzdržljivo znamenje. Po drugi strani se pri ljudeh s poudarjenim Bikom lahko pojavijo tudi pohlep in visoka stopnja trme.

Dvojčka

Najbolj kompatibilen z znamenji: Oven, Lev, Tehtnica, Vodnar

Dvojčka sta zračno znamenje, ki se dobro ujame s preostalima dvema zračnima znamenjema, Tehtnico in Vodnarjem, do neke mere pa tudi z ognjenima Levom in Ovnom.

Dvojčka je znamenje, ki ima izrazito dvojno naravo, katera včasih lahko vodi tudi do dvoličnosti. Gre za visoko prilagodljivo, inteligentno in živahno znamenje, ki obožuje komunikacije vseh vrst. 

Rak

Najbolj kompatibilen z znamenji: Bik, Devica, Škorpijon, Ribi

Rak je vodno znamenje, ki se dobro ujame s preostalima dvema vodnima znamenjema, Škorpijonom in Ribami, do neke mere pa tudi z Devico in Bikom.

Raki so visoko emocionalni posamezniki, ki ljubijo resnično močno. Pogosto gre za zelo previdno znamenje, ampak ko se Rak enkrat zaveže, je ljubljeni osebi povsem predan. Negativne lastnosti, ki se pripisujejo temu vodnemu znamenju, so v prvi vrsti previsoka stopnja čustvenosti in lepljivost v odnosih. Veliko Rakov ima tudi težave s tem, da dokončno spustijo osebo, s katero so bili v določenem odnosu. 

Lev 

Najbolj kompatibilen z znamenji: Oven, Strelec, Dvojčka, Tehtnica

Lev je ognjeno znamenje, ki se dobro ujame s preostalima dvema ognjenima znamenjema, Ovnom in Strelcem, do neke mere pa tudi z Dvojčkom in Tehtnico. 

Levi in levinje kot kralji in kraljice zodiaka, so izjemno ponosni, drzni, visoko kreativni in širokega uma, z visoko zmožnostjo ljubiti. Po drugi strani so Levi lahko tudi zelo gospodovalni in večkrat nepripravljeni sprejeti ideje drugih.

Devica

Najbolj kompatibilna z znamenji: Bik, Kozorog, Rak in Škorpijon

Devica je zemeljsko znamenje, ki se povečini najbolje ujame z Bikom in Kozorogom, do neke mere pa tudi z vodnima Rakom in Škorpijonom.

Ljudje, rojeni v znamenju Device, so pogosto sramežljivi, praktični in analitični posamezniki. Device so znane po tem, da so zelo zanesljive, perfekcionistične in pogosto tudi preveč kritične.

Tehtnica

Najbolj kompatibilna z znamenji: Dvojčka, Vodnar, Lev in Strelec

Tehtnica je zračno znamenje, ki se najboljše ujame z Dvojčkom in Vodnarjem, do neke mere pa tudi z Levom in Strelcem. 

Tehtnice so odlični mediatorji, saj so najbolj nekonfliktno in harmonično med vsemi znamenji. Njihova vladarica je Venera, zato jim je ob rojstvu podarjena resnična lepota. So visoko diplomatske, šarmantne in očarljive osebe, negativne lastnosti pa so občasna nedoločnost in popustljivost.

Škorpijon

Najbolj kompatibilen z znamenji: Rak, Ribi, Devica in Kozorog

Škorpijon je vodno znamenje, izjemno emocionalno, prodorno, intenzivno in strastno. Pogosto imajo ljudje, rojeni v tem znamenju, magnetično osebnost, med negativne lastnosti pa prav gotovo spadajo posesivnost, obsesije in zamerljivost.

Strelec

Najbolj kompatibilen z znamenji: Oven, Lev, Tehtnica in Vodnar

Strelec je ognjeno znamenje, ki je v osnovi zelo direktno in iskreno, ponavadi tudi visoko inteligentno. Negativne lastnosti so slepi optimizem in občasna neodgovornost.

Kozorog

Najbolj kompatibilen z znamenji: Bik, Devica, Škorpijon in Ribi

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki slovi po svoji praktičnosti, skrbnosti in pazljivosti. Gre za izjemno disciplinirano znamenje, ki o vsakem koraku razmisli vnaprej. Med negativne lastnosti pogosto spadajo rigidnost in pesimizem.

Vodnar

Najbolj kompatibilen z znamenji: Tehtnica, Dvojčka, Oven in Strelec

Vodnar poseduje kvaliteto zraka, velikokrat je označen kot eno izmed najbolj prijateljskih znamenj. Gre za visoko kreativno in intelektualno znamenje, ki slovi tudi po svoji lojalnosti in neodvisnosti. Vodnarji so lahko tudi nepredvidljivi in nekoliko čustveno distancirani ...

Ribi

Najbolj kompatibilen z znamenji: Bik, Kozorog, Rak in Škorpijon

Ribi sta vodno znamenje, ki se najboljše ujema s preostalima vodnima znamenjema; Rakom in Škorpijonom. Gre za visoko kreativno, senzitivno in intuitivno znamenje. Ribi so obenem visoko sočutno znamenje, ki se velikokrat kažejo tudi kot idealistični posamezniki, s sprecifično auro mistike. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.