Umrl avtor enega največjih svetovnih hitov in boter rokerskih velikanov

Foto: EPA Sveča
Z bolečino v srcu sporočamo žalostno novico, so zapisali.
Oglej si celoten članek

Avstralski glasbenih in mentor skupine AC/DC, avtor pesmi Love is in the Air, je umrl star 70 let, poročajo avstralski mediji. 

"Z bolečino v srcu objavljamo, da je umrl naš dragi brat in mentor George Young," so na svoji spletni strani zapisali člani benda AC/DC in dodali, da brez njegove pomoči skupina sploh ne bi obstajala.

Družina ne želi razkriti, zakaj je Young umrl.

George je bil brat ustanoviteljev skupine AC/DC Angusa in Malcoma Younga. Znan je postal že v 70-ih letih prejšnjega stoletja kot član sydneyske rock skupine The Easybeats.

Najbolje mu je sicer šlo od rok delo izza odra, ko je pomagal oblikovati eno največjih rock skupin vseh časov.

Podpisal se je tudi pod enega največjih svetovnih hitov, pesem Love is in the Air iz leta 1977, ki jo je zapel John Paul Young.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.