Umrl igralec filmskih uspešnic, igral tudi v Gospodarju prstanov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Filmski svet žaluje.
Oglej si celoten članek

V starosti 88 let je umrl britanski filmski igralec Sir Ian Holm. V izjavi za javnost je novico sporočil njegov zastopnik. Holm se je v dolgi karieri, že v svojem prvem filmu leta 1968 je s strani BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) prejel nominacijo za najboljšega igralca v stranski vlogi, izkazal v številnih vlogah.

Leta 1981 je bil za vlogo trenerja atletike Sama Mussabinija v Ognjenih kočijah nominiran za oskarja, nastopil je med drugim tudi v Osmem potniku Ridleyja Scotta, igral vlogo Bilba v triologiji Gospodar prstanov, med njegove filme pa med drugim sodijo tudi Na zahodu nič novega, Legenda o Tarzanu, Peti element in Letalec.

Rodil se je leta 1931 v pokrajini Essex v Angliji, kasneje pa je obiskoval igralsko šolo v Londonu. Po odrskih vlogah se je preselil na televizijo in k filmu. Že leta 1989 ga je odlikovala kraljica, leta 1998 pa je postal vitez.

Foto: Profimedia Ian Holm

Foto: Profimedia Ian Holm

Foto: Profimedia Ian Holm

Foto: Profimedia Ian Holm

Foto: Profimedia Ian Holm

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.