Umrl igralec iz Supermana

Foto: Žurnal24 Prizor iz filma Superman, v katerem igra časopisnega urednika (na sliki desno).
Igralec in režiser Jackie Cooper, ki je bil pri devetih letih nominiran za oskarja, znan pa predvsem po vlogi časopisnega urednika v štirih delih o Supermanu, je umrl v 88. letu starosti.
Oglej si celoten članek

Jackie Cooper je v 88. letu starosti umrl v torek v bolnišnici na Beverly Hillsu. Jackie je pri devetih letih postal prvi otroški igralec, ki je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca, in sicer za svojo vlogo v filmu Skippy leta 1931. Kasneje se je proslavil predvsem z vlogo urednika časopisa Daily Sentinel Perryja Whita, pri katerem je bil zaposlen Supermanov alterego Clark Kent, v prvih štirih filmih o Supermanu.


Poleg svojih igralskih uspehov na velikem platnu in televiziji, ki vključujejo vloge v nanizankah Umor, je napisala in St. Elsewhere, je osvojil tudi emmyja kot televizijski režiser.

"Bil je očarljiv možakar in pogrešal ga bom," je povedal njegov agent Ronnie Lief.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.