Umrl je 38-letni princ Azim

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Brunejski sultan je izgubil sina.
Oglej si celoten članek

Sin brunejskega sultana, Hassanala Bolkiaha, Azim je umrl 24. oktobra v starosti 39 let. 

Azim naj bi zaradi težke bolezni že nekaj časa ležal v bolnišnici. El Confidencial poroča, da je imel raka. 

Bolkiah velja za diktatorja, ki je lani uvedel smrtno kazen za homoseksualce, zaradi česar so številne vplivne osebnosti po vsem svetu pozivale k bojkotu hotelov, ki so v sultanovi lasti. Šokantna odločitev, saj je bil tudi Azim, četrti v vrsti za prestol, istospolno usmerjen. Princ se je sicer ukvarjal s produciranjem filmov, znan pa je bil tudi po divjih zabavah. 

Njegovo smrt so v njegovi domovini razglasili po radiu in najavili sedemdnevno žalovanje. Prebivalstvo so pozvali, naj zastave spustijo na pol droga in se odenejo v bela oblačila. Bela barva v tej deželi velja za barvo žalovanja. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:39 26. Oktober 2020.

    droga pa alko..pa pedri so ga v rokce dubl

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.