Umrl je britanski igralec, poznan tudi po vlogi v seriji Černobil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Novico o igralčevi smrti je danes sporočil njegov agent.
Oglej si celoten članek

Mesec dni po 55. rojstnem dnevu je za posledicami tumorja v možganih umrl britanski filmski in televizijski igralec Paul Ritter, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Znan je bil po vlogah čarovnika Eldreda Worpla v filmu Harry Potter in Princ mešane krvi (2009) ter kot Guy Haines, antagonist Jamesa Bonda v filmu Kvantum sočutja (2008).

Novico o igralčevi smrti je danes sporočil njegov agent, ki je zapisal, da je bil "Paul izredno nadarjen igralec, ki je izkazal neverjetne veščine v raznolikih vlogah na odru in v filmskih ter televizijskih produkcijah".

Agent je pohvalil tudi njegovo inteligenco, prijaznost in humor ter dodal, da so bili v ponedeljek zvečer do zadnjega ob njem njegova žena Polly ter sinova Frank in Noah, je še povzela dpa.

Ritter, rojen 5. marca 1966, je bil znan tudi po vlogi v britanski komični seriji Petkova večerja, kritiško cenjena pa je bila njegova vloga jedrskega inženirja Anatolija Djatlova v seriji Černobil. Med drugim je zaigral v britanski vohunski seriji The Game (Igra).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.