Umrl je Gene Wilder

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V 84. letu starosti je umrl igralec Gene Wilder.
Oglej si celoten članek

Njegova družina je sporočila, da je igralec umrl za posledicami Alzheimerjeve bolezni. Da ima Alzheimerjevo naj bi izvedel pred tremi leti, a javno o tem ni nikoli govoril. Njegov nečak je v izjavi zapisal, da je bil Wilder med tistimi srečneži, ki je kljub bolezni do svoje smrti prepoznal svoje najbližje. "Še naprej je užival v umetnosti, glasbi in poljubljanju svoje prve dame zadnjih petindvajset let, Karen."

Wilder je za seboj zapustil ženo Karen Boyer, s katero sta bila poročena od leta 1991. Bioloških otrok ni imel, posvojil pa je hčerko svoje druge žene. 

Dve nominaciji za oskarja

Ljubitelji filmov se ga zagotovo spomnijo po vlogi v filmu Čarli in tovarna čokolade iz leta 1971, v katerem je zaigral Willyja Wonko. Igral je tudi v filmih The Producers, Vroča sedla, Young Frankenstein, Silver Streak, See No Evil, Hear no Evil in The Woman in Red.

Dvakrat je bil nominiran za oskarja. Prvič za vlogo v filmu The Producers, drugič pa za scenarij, ki ga je skupaj z Melom Brooksom napisal za film Young Frankenstein. Leta 2003 je prejel Emmyja za gostujočo vlogo v seriji Will in Grace. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.